Teszt: válassz egy fát és megtudod, mi jellemző rád!

Minden személy egyedülálló egyéniséggel rendelkezik, annak ellenére, hogy a némely szakmák képviselői próbálják a különböző embereket meghatározott típusokra osztani, egyes jellemvonásukra összpontosítva. Ugyanakkor nem tagadható, hogy léteznek bizonyos törvényszerűségek, melyek rámutatnak egyes karaktertípusok jellemzőire. Például nagyon sok emberről sokat elmond az, hogy mit részesít előnyben.

Válassz egyet az alábbi fák közül és megtudhatsz többet a személyiségedről.

A – Te egy igazi rajongó vagy. Amikor belekezdesz valamibe, apait-anyait beleadsz, és mindenképpen megvalósítod ez elejétől a végéig. Nem véletlen választottad ki a legrobosztusabb fát, hiszen ez azt jelzi, hogy a lelkesedés az a te hajtóerőd. Tele vagy szenvedéllyel, és az elragadottság a természeted része. Ugyanakkor ez a lüktető életerő és az egyenességed sokszor taszítólag hat másokra. A hozzád közelállók azonban tudják, hogy nincs igazabb barát a földön, mint te. Nem fogod azokat dicséretben részesíteni, akik arra nem szolgáltak rá.

B – Fő jellemződ a felelősség. Nagyon fontos számodra, hogy azok, akik számítanak rád, ne csalódjanak ebben a döntésükben. Az a tény, hogy a választásod egy gyümölcsfára esett, arra enged következtetni, hogy a jellemed hajtó ereje a felelősség, és számodra az a fontos, hogy megmutasd tevékenységed gyümölcsét. Kiváló tanár vagy mentor válik belőled, főként a fejlett szellemiséged és a magas erkölcsi normáid miatt. Nemcsak magadért, hanem másokért és a velük kapcsolatos dolgokért is felelősséget érzel. Soha nem utasítod el a nekik való segítséget.

C – Ha egy szóval kellene jellemezni, az a kreativitás lenne. És valóban, az alkotói képességed nem ismer határokat. Szereted a nem szabványos megoldásokat és mindig új ötleteken jár az eszed. A több színű fa kiválasztása a kreatív természetedet és az eredetiségedet mutatja, valamint azt a képességet, hogy egyszerre több szempontból tekints egy tárgyra. Ez az, ami lehetővé teszi számodra, hogy unikális megoldásokat találj. Hajlamos vagy elmerülni az álmok világába, egyszer a jövőbe utazni, máskor pedig a múltba. Aki felületesen ismer, azt gondolja, hogy introvertált vagy, de azok, akik valóban jól ismernek, jól tudják, hogy a társaságban könnyed és boldog vagy. És ez nem is meglepő, hiszen hol lehetne még egy ilyen szórakoztató és ilyen nagy képzelőerővel rendelkező embert találni?!

D – Függetlenség. Te egy nagyon független személy vagy. Az összes problémádat önállóan próbálod megoldani anélkül, hogy másokra támaszkodnál. A választott fa szimbolizálja az önállóságot és a céltudatosságot. A logikád és az analitikus gondolkodásmódod is hozzájárul ahhoz a tényhez, hogy más emberek véleménye szerint túl makacs és erős vagy. Kiváló vezető válik belőled.

Ugyanakkor a maximumot követeled meg magadtól is. Azok, akik jól ismernek, megerősítik, hogy a harcos jellemed ellenére nagyon sebezhető és érzékeny személy vagy.