Tippek, hogy sikeres legyen a diétád, ha elmúltál 50 éves!

Fiatalkorban fontos, hogy egészségesen étkezzünk. A változókor sokszor megköveteli, hogy a nők változtassanak a napi étrendjükön. Most néhány tippet adunk, hogyan étkezz egészségesen 50 éves kor után.

A nők számára az ötvenéveskor mérföldkövet jelent, több szempontból is. Ez az élet második szakasza, amikor a változókor miatt a test fizikailag is megváltozik. A megfelelő étkezés azért is fontos, hogy megőrizhesd az alakodat és, hogy jól érezd magad. Ha odafigyelsz magadra, a testi változások sem lesznek olyan zavaróak. A megfelelő étkezéssel pedig megőrizheted a formáidat és még az egészségednek is jót teszel vele.

Aranyszabály: a zsír és az édességek iránti vágy kontrollálása. Mivel ezek csökkentik a tápanyag dús ételek iránti vágyat, int a protein, ráadásul még elhízáshoz is vezetnek, főleg a derékra és a hasi részre rakódnak zsírpárnák ha túlzása viszed a fogyasztásukat. Valójában a vaj és az olaj fogyasztást is csökkenteni kellene, olajból 2 teáskanálnyi naponta, míg sajtfélékből legfeljebb 30 gramm naponta bően elegendő.

A szénhidrát fogyasztást is csökkenteni kell, lencsét, gabonapelyheket és teljes kiőrlésű kenyeret érdemes vásárolni.

A szívedre és a csontjaidra jobban kell figyelned. Válaszd az egészséges zsírokat, fogyassz zsíros halakat és lenmagolajat, növeld a kalciumfogyasztást, figyelj a fehérjebevitelre és fogyassz D vitaminban gazdag élelmiszereket (hal, tojás, gomba).

A napi étkezéseid folyamán fogyassz olyan élelmiszereket, amelyeknek magas az antioxidáns tartalmuk, a káposzta, a fokhagyma, a zöld tea, az erdei gyümölcsök és a citrusfélék ezek közé tartoznak.