Unod már az „önfeledt” horoszkópokat? Összegyűjtöttük az igazságot az állatöv jegyeiről!

Ha belefáradtál már az örökkön „jó” horoszkópokba, akkor most jó hírünk van, hiszen összegyűjtöttük a legpontosabb leírásokat, amelyek megadják az egyes állatövi jegyek jellegzetességeit:

Kos

A Kosokat gyakran önzőnek tekintik, de ők csak tudják, hogyan kell maguknak élni. Egyáltalán nem arrogánsak, hanem mindössze egyszerűen nem tartják szükségesnek mindenki mosolyát, akivel csak találkoznak. Nem ütik bele az orrukat minden dologba, de nem is halmoznak el bókokkal. Nem féltékenyek, és szeretnek egyedül lenni. Néhányan úgy gondolják, hogy senki sem lehet makacsabb, mint egy Bika, Bak vagy egy Skorpió, de ez nem igaz! Ezek az emberek még nem próbáltak vitában meggyőzni egy Kost! Emellett a Kos nő olyan könyv, amit egy férfinak írtak. Ha nem érted, akkor hagyjad, nem neked írták! Ha egy Kos nem mosolyog, öleld meg; ha hisztizik, etesd meg, és ha kissé lelassul, csókold meg! Furcsa, hogy a Kosok még nem haltak ki, tekintve a korlátlan bizalmukra az emberek irányában, és a ritka egyértelműségükre. Sokan egész héten a pénteket várják, egész hónapban az ünnepre várnak, egész évben azt nézik, mikor lesz már végre nyár, egész életük a boldogság keresésével telik el… A Kos tudja, hogyan élvezheti ki a mindennapokat, annak minden egyes percét. A bizalma az agy sejtjeihez hasonlít: elvesztésük után nem lehet többé helyreállítani. Ne kapkodjunk és mondjunk rosszat a Kosra, inkább gondolkodjunk: mi tette őt ilyenné? Ne csapjuk be a Kost: egy Kos inkább a keserű igazságot részesíti előnyben az édes hazugságokkal szemben. És nem fog senkinek megbocsátani a megtévesztésért! Nyilván a Kos sem tökéletes, sem megjelenésében, sem jellemében. De ők képesek a legjobban saját magukat adni.

Bika

A Bika paradicsoma minden olyan hely a földön, ahol nincs ébresztőóra, hétfő és főnök. A férfiak úgy vélik, hogy a nőknek vagány srácokra van szükségük tele pénzzel… De a Bikák 90%-a inkább a medvét választaná a Mása és a medve rajzfilmből. A nő Bikákban csodálatos és meglepő módon kombinálódik mindaz, amelyek nélkül lehetetlen élni, és amelyekkel lehetetlen élni. De mit lehet tenni, a Bikák már csak ilyenek! Meg olyanok, hogy ha már megvan mindenük, készségük, felsőfokú végzettségük, ők egy csokoládés, boldogabb jövőről és egy hercegről fehér lovon álmodoznak! Továbbá, ha egy Bika csokoládét akar, akkor megy és csokoládét eszik. Mert ha ehelyett gyümölcsöt, zöldséget, salátát, halat és így tovább eszik, akkor is csokoládét eszik! Még ha az élete nehéz is, a Bika gyönyörű csipke bugyit fog találni és hordani. A Bika nőkkel nem nehéz: megöleljük és bókokkal kedveskedünk neki. Ha semmi  más nem jut éppen eszedbe, csak kérdezd meg tőle: „Szeretnél enni?” És ennyi: te vagy a tökéletes férfi! A Bika szerint a szerencse az, hogy sokat utazik, ízleteseket eszik és a szeretett párjával alszik. Igen, a Bika szörnyen önző. Ha valami hozzájuk tartozik, az azt jelenti, hogy csak őnekik és senki másnak. Nem számít, hogy ez személy vagy dolog. De amit a Bika „sajátjainak” tart, azt mindennél jobban szereti. A Bika annyira hűséges, hogy még az úton történő átkeléskor se néz körbe. 

Ikrek

Az Ikrek nagyon szeretnek mindenkit, aki jól bánik velük. Még ha az Ikrek nem is gyakran beszélgetnek veled, ettől még ne gondold, hogy nem értékelnek téged. Az Ikrek nem édesség, hogy mindenki ízlésének megfeleljen. Olyan dió, amelyet nem mindenki tud megtörni! Ennek megfelelően az Ikrek mottója: ha nem szabad, de igazán szeretnél, akkor kell! Tudod, mit akarnak az Ikrek? Azt akarják, hogy változás legyen, a nyár, meleg, lélegzetelállító szele fújjon, és minden feleslegeset kifújjon az életéből. Ha az Ikrek úgy döntenek, hogy valakit boldoggá tesznek, akkor semmi nem fogja megmenteni ezt az embert! Soha nem fogja senki megtudni, hogy mi van az Ikrek lelkében, ha ők maguk nem akarják felfedni. De ha megbízik benned, akkor jó, ha tudod: nekik te most az egyik legközelebbi barátjuk vagy! Ikreket csak szeretettel lehet meglepni. Igazi, őszinte szeretettel, megtévesztés és árulás nélküli szeretettel. Minden mást az Ikrek már láttak. Az Ikrek nem szeretik másra tukmálni magukat. Amikor úgy érzik, hogy valaki nem úgy bánik velük, mint korábban, elkezdenek eltávolodni tőle. Az Ikrek nők szeretik a magabiztos férfiakat, az olyat, aki bátor, helyén van az esze és nem egy maroknyi vatta. Azok az Ikrek férfiak, akik döntnek, felelősséget vállalnak a döntésükért, gyorsan gondolkodnak, nem kételkednek, teremtenek és nem pusztítanak, gondolkodnak és vezetik a rábízottakat. Az Ikrek jegyben született nőket nem lehet átnevelni. A hullámokhoz hasonlóan beleütköznek az „igaz férfiba”, és megnyugodnak.

Rák

A Rákoknak nincs idejük gyűlölni azokat, akik utálják őket, mert túl elfoglaltak, szeretik azokat, akik szeretik őket. A Rákok figyelmen kívül hagyják a kritikát egy olyan személy szájából, aki maga semmit sem ért el az életben. Ha azt kérdezik tőled, hogy mit szeretnél: Egy Rákot vagy egymillió eurót, válaszoljad azt: a Rákot. Mert még mindig nem adnak csak úgy pénzt, de a Rákkal az életed biztonságos lesz! Néha mondjuk, úgy érezheti az ember, hogy egy 90 éves nagymama költözött Rákba, hiszen motyog és utál mindenkit. A Ráknak jó memóriája van, tehát amikor a Rák azt mondja, hogy „nem emlékszem”, ez azt jelenti, hogy nem akar róla beszélni. A legjobb a Rákok számára, hogy családban élhetnek. Ez az egész lelküket betölti. És általánosságban úgy tűnik, hogy a család a Rákkal jött létre! Amikor a Rák boldog, akkor nem zárkózik be. De amikor szomorú, egyetlen szót sem lehet kihúzni belőle. A családjukat addig lehet egyben tartani, amíg ezt a Rák akarja. Mindaddig, amíg képes kitartani, tűrni és elviselni, addig a család túléli. A házasság azonban azonnal megszakad, ha a türelme elfogy. A Rák egyik fő problémája az, hogy nagyon kötődik az emberekhez. Amikor a Rák türelme eléri a végét, kezdődik a teljes káosz.

Oroszlán

Az ölelés, valószínűleg az egyik legszenvedélyesebb formája a szeretet kimutatásának, legalábbis az Oroszlán számára, mert biztonságban, és az általa szeretett személyhez közel érzi jól magát. Úgy érzi, hogy minden bánata elmúlt, és ez az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Sok nő aggódik a következő kérdés miatt: „Hogyan lehet megtartani egy férfit?” De az Oroszlán nők tudják, hogy ha igazán boldogok akarnak lenni, akkor ne éljenek olyan férfival, akit meg kell tartani. Csodálatos, hogy mennyire kevés idő kell az Oroszlánoknak eljutni a „Mennyire aggódok és izgulok miatta” szakasztól az „Ó, menj csak bátran!” szakaszba. Egyeseknek az Oroszlánok a nap, mások számára viszont a napszúrás! És valakinél egyáltalán nem ragyog semmi… Az Oroszlán soha nincs egyedül. Egyszer a múzsa csókolja homlokon őket, másszor az éhség keríti hatalmába őket, aztán a lustaság lesz úrra rajtuk, vagy éppen a baj találja meg őket! Az Oroszlánok erős jelleme abból a téglából épül, amelyet reá dobáltak. Az Oroszlánok azt szeretnék, ha Isten gondoskodó angyalt adna nekik, nem szárnyakkal, hanem bunkósbottal. Tehát a megfelelő pillanatban – paff! – és az Oroszlán azonnal rájönne a hibájára, és másképp tenné meg azt, amit tervezett. Mielőtt valaki azonban egy Oroszlánnal játszana, jobb, ha megnézi, hogy az Oroszlán játszik-e vele. Az Oroszlánok gyűlölik a hízelgő, lusta és a hátuk mögött pletykáló embereket. Nem tetszik valami? Mondjad el az Oroszlánnak a szemébe. Amit mögötte mondtak, az ott fog maradni ahol van, azzal, aki mondta. Az Oroszlánok nem akarják, hogy az élet olyan csíkos legyen, mint egy zebra; ők olyan fényeset akarnak, mint egy papagáj!

Szűz

A Szűz nem a súly és a magasság aránya, hanem az intelligencia, az ízlés és az önbizalom aránya. A Szűz gyorsan belefárad az erős nő szerepébe, belefárad a „megértésbe”, a „kapcsolatba lépésbe” és a „megbocsátásba”. A Szüzek néha csak azért utálják magukat, hogy közelebb kerüljenek valakihez. Amikor Szűz valamit kérdez, jobb az igazságot mondani, mert ő valószínűleg már tudja a választ. A Szűz bölcsessége a ravaszsággal kombinálva olyan hatást fejt ki, amelyet egyetlen felsőoktatási intézményben se lehet megtanulni. Azt meg egyenesen csodaszámba kell venni, aki Szűz létére egy második esélyt is ad neked. Ez azt jelenti, hogy szeretetük annyira erős, hogy a szívüknek van ereje egy új kísérletet tenni. A Szűz soha nem aggódik sorsának sok nehézsége miatt. Ezeket a Szűz, mint minden mást is az életében, az előrelépésre használja. A Szűz elleni érvelés legjobb „fegyvere”, ha az ember „halottnak tetteti” magát. Az intelligens és aprólékos Szűz súlyos hatást gyakorolhat azokra, akiknek joga van a felelősségteljes döntések meghozatalához. És a Szüzek sikeresen ki is használják ezt az adottságukat. A kapcsolatuk fenntartása érdekében azonban a Szüzeknek figyelniük kell arra, hogy a veleszületett makacsságukat korlátozzák.

Mérleg

Minden Mérlegnek két élete van: az egyiket mindenki látja, aki vele él, a másik életét azonban a Mérleg egyedül éli. A Mérleg szeretné legalább néha megnyomni a „nem gondolkodom” gombot, és csak élvezni az életet. Amit a Mérleg mond, és amit érez, gyakran különböző dolgok. A Mérlegnek meg kell tanulnia, hogy ne takargassa, rejtse magába a problémáit, hanem válasszon egy megoldást, és azonnal kövesse azt. A Mérlegnek őszinte és gyönyörű érzésekre van szüksége, mert a Mérlegnek még mindig a romantika a fontos. Nekik tényleg szükséges, hogy minden szép legyen. A Mérlegek elképesztő emberek: bárkiben megtalálhatnak valami jót. A Mérlegnek, jobban mint bárki másnak, abszolút bizalomra van szüksége, hogy szeressen. A magabiztosság, amelyet többször is a tettek erősítettek meg. A világon nincs szomorúbb történet, mint a Mérleg-baglyokról szóló történet, akiknek a sors akarata szerint úgy kell élniük, mint a pacsirtáknak. A Mérlegek nagyon ritkán megpróbálják letépni más emberek maszkjait, hiszen maguk is nagyon jól tudják, hogy ezek gyakran nem maszkok, hanem szájkosarak… A Mérlegeknek időről időre meg kell próbálniuk felülbírálni az emberekkel fennálló kapcsolataikat ezeknek az embereknek a szemszögéből: csak egy pillanatra beleképzelni magukat a másik személy helyzetébe.

Skorpió

A Skorpiók olyan emberek, akiknek feltétlenül meg kell találniuk az egyensúlyt a nyugalom és az energia között. A Skorpiók problémáinak körülbelül 98%-a megoldódna, ha megnyugodnának, és nem próbálnának túl mélyen gondolkodni ezekről a nehézségekről. Karakterük ereje miatt a Skorpiók azoknak tartoznak, akik nehéz időkben  is mellettük álltak, ahelyett, hogy kinézték volna őket. Mindegyik Skorpióban két ember él: az egyik egy nyugodt és csendes, a másik akkor jelenik meg, amikor az elsőt megsértik, megbántják. És ez utóbbi a legrosszabbat jelenti az elkövetők számára! A Skorpiók tehetnek úgy, mintha nem vették volna észre, hogy valaki a lelkükbe gázolt, de ez nem jelenti azt, hogy elfelejtették volna: a Skorpiók haragtartása páratlan. A Skorpió szereti az embereket, akik egyszerűen kommunikálnak, ötletesek, őszinték és nem rejtik el az érzéseiket. A Skorpiókkal kapcsolatban nincs értelme kitalálni mindenféle fantasztikus elméleteket, amelyek megmagyarázzák a furcsa viselkedését. Ehelyett jobb egy egyenes és határozott kérdést szegezni nekik. A Skorpiók ritkán mutatnak azonnal agressziót, először figyelmeztetnek, utalnak, jeleket adnak. De ne várjuk meg, amíg elfogy a türelme! Úgy tűnik, hogy a Skorpiók szeretik a nehéz élethelyzeteket, mert a természetükből kifolyólag mindig valaki megmentésére törekszenek, vagy hogy kiszabaduljanak a nehéz helyzetből, és általában életüket szürkéből fényesre és színesre változtassák, érzelmekkel és tele dinamikával. A Skorpiókról elmondhatjuk, hogy ők is „fekete macskák”: ha átmennek előttünk az úton, akkor  az semmi jót nem jelent…

Nyilas

A Nyilasok 99%-a azért született, hogy létezésének értelme ne a cél, hanem az út váljon. Néha a barátság egyszerűen véget ér. Árulás, veszekedés és különösebb ok nélkül, egyszerűen csak túlságosan különbözőkké váltok és külön utakra tértek. Az évek során a baráti kör is változik, szűkül. De azok, akik a Nyilassal maradnak, már nem csak barátok, hanem szinte rokonok. A Nyilassal való találkozáskor tanácsos (különösen akkor van erre szükség, ha a Nyilas közeli emberré válik számunkra) megtudni, hogy pontosan hogyan érti a Nyilas az igazságosságot. És soha ne éljünk ezzel az igazságossággal vissza, hiszen higgyük el, hogy nekünk fontosabb, mint neki! Nyilas szeret a kezeivel ténykedni. Meg kell érinteni másokat, megsimogatni, érezni, megtapintani vagy megfogni. Amit nem érinthet meg, azt nem szereti. Ha a Nyilas a barátaival, barátnőivel (legyenek azok akár Nyilasok, vagy Kosok, esetleg Skorpiók is) összeáll, és részeg, akkor ezek a barátok, barátnők mintegy pszichológiai fegyverként használhatják másokkal szemben, hiszen egy részeg Nyilassal beszélgetve nincs az az ember, aki el ne veszítené a tájékozó képességét mind az időben és a térben, és ezzel egyidejűleg a Nyilas nagy hatékonysággal harcol is! A Nyilas nők sok hasznos dolgot megtanulnak a férfiaktól: „kutyaharapást szőrével”, kitérnek a válaszadás elől, nem hívtak vissza, kiválasztják a legjobbat és jól szórakoznak, mindazonáltal gyakran ugyanazoknak a férfiaknak hányják a szemükre ugyanezeket. A Nyilas nem olyan gyenge, hogy elviselje a sértéseket, de nem olyan erős, hogy megbocsásson, viszont nem is olyan gonosz, hogy bosszút álljon. Ezért leggyakrabban egész egyszerűen elfordulnak attól, aki rosszat tesz nekik. Örökre. A Nyilas esetében a körülmények gyakran olyanok, hogy bárkiben vagy bármiben is reménykedtek, de a végén csak önmagukra támaszkodhatnak. A Nyilas szereti a hangulatos embereket, akiben nincs rejtett tövis és mélységes, érthetetlen jellem. Imádja, ha beszélgethet valakivel anélkül, hogy vitatkozna, és kitalálná, hogy kinek van igaza. Pontosan az ilyen bensőséges beszélgetések és az élénk, de őszinte melegség a kapcsolatban az, ami a beszélgetést mindkét fél számára fontossá teszi. Az ilyen emberek a Nyilas életének részévé válnak, és a Nyilas az ilyen emberek miatt legalább annyira aggódik, mint saját maga miatt. Nyilas nem fél semmit sem beismerni. Ellenben fél attól, hogy ezt a beismerését félreértik, annál is inkább, mert ez gyakran megtörténik vele.

Bak

A Bak tudja, hogy mindennek megvan a maga ideje. Vannak olyan események, amelyeket senki sem változhat meg; de van egy sors, amelynek köszönhetően előbb vagy utóbb megtalálják a helyüket az életben. Az igazi Bak soha nem fog rámosolyogni azokra az emberekre, akik nem szeretik őt. De udvariasan fognak viselkedni mindenkivel szemben, neveltetésük nem engedi, hogy durvák legyenek. Igazából idegen vagy véletlenszerűen elé kerülő ember nem sérthetimeg a Bakot: a Bakot nem sérthetik meg súlyosan az olyan emberek, akiket nem értékel. A legtöbb Bak úgy véli, hogy van életkori különbség: minél idősebb egy Bak, annál inkább gyermeki. A Bakok szeretik a furcsa embereket, viszont nem szeretik, ha „csak úgy” kell valakivel lenniük: vagy van valami köztük, vagy nem, és ez esetben úgy gondolja, hogy „ne is érjen hozzám, kérem”. Ha valaki szeretni szeretné a Bakot, legyen vele őszinte, ne vicceljen állandóan, és ne csűrje-csavarja a szavakat: egyszerűen, világosan és logikusan szóljon hozzá. A Bakhoz vezető út így rövidebb és sikeresebb is, mert magának a Baknak is jobban tetszik. Tudod, miért nevezik a Bakokat néha furcsának és a gondolkodásmódjuk miatt sajátosnak? Mert arra törekszenek, hogy úgy éljenek, ahogyan akarnak, és nem úgy, mint sokan mások azt gondolják. Ha szeretteink között vannak Bakok, akkor nincs az az ellenség vagy probléma, amitől félnünk kellene. A Bak nem fél sem az időtől, sem a távolságtól, sem a nehézségektől. Már csak azért sem, mert pont ezek segítik a Bakot, hogy felismerje a saját erejét, önmaga lehessen, és tisztelje saját személyiségét.

Vízöntő

Az emberek néha azt gondolják, hogy van valami különleges hatalmuk a Vízöntők felett. De ez nem így van. Mindenekelőtt az embereket megsértődnek a Vízöntőre, mert azok nem tudják és nem is akarják teljesíteni a személyes elvárásaikat. Amikor a Vízöntő úgy viselkedik, mint egy gyermek, akkor boldog. Az igazi Vízöntőt egyfajta földöntúli intelligencia jellemzi. Az Vízöntőket nem lep meg senki és semmi furcsasága sem… A Vízöntők nem mindig tudják magyarázni az önnön sajátosságukat sem! Az Vízöntő nők valóságról alkotott elvárása eléggé érdekes: nekik elsősorban nem az a fontos, hogy egy jóvágású férfi legyen a közelükben, hanem hogy nehogy egy idióta, aki minden életerőt elvon tőlük. Amikor minden tervük összeomlik, az Vízöntő mosolyog, jól néz ki és tudja, hogy ha ez sem sikerül úgy, ahogy kellene, akkor később lesz még jobb! A Vízöntő számára az utóíz nagyon gyakran fontosabb az étel ízénél. Mindenben. Minden attól függ, hogy mit érez, a kommunikáció után, a csók után, a veszekedés után, a kávé után, de akár egy pillantás után. Ha találkozol egy Vízöntővel, akinek semmi energiája és ereje sincs, akinek nincs már vágya, és aki már nem is álmodik, az nem azért van, mert ennyire gyenge lenne. Ez azért van, mert ez a Vízöntő túl sokáig túl erős volt. Amikor az Vízöntő el akar távolodni a valóságtól, magába fordul.

Halak

A Halaknak nagyon jó memóriája van: soha nem felejtik el, ki és mivel volt jó hozzájuk. A rosszat meg lehet bocsátani és el lehet dobni, de a jó egy év múlva is ott él a lelkükben. A Halak soha nem fogják elfelejteni azt, aki a nehéz időkben velük volt. Azonban jó, hogy senki sem tud olvasni a Halak gondolataiban, különben a félénk és visszahúzódó ember képe hamar összetörne. Minden csendes vízben van egy ördög, ez kiválóan jellemzi a Halakat. A Halak nem félnek érezni, attól félnek, hogy túlságosan is elmerülnek az érzéseikben. Ha választania kell, akkor a divatos és ékesszóló helyett a Halak a házias és a csendesen tevékenykedőket választják. A Halak számára egyetlen ember is az egész világgá válhat. A Halak gyakran akarnak bensőségesen beszélni valakivel. Együtt nézni az éjszakai égboltot, megvitatni valamit, együtt álmodozni, emlékezni a múlt gyönyörű és vicces pillanatairól, vagy csak meghitten csendben maradni. Csak egy Halak jegyű nő képes komolyan feltenni magának a kérdést: miért van szükségem erre a férfira a házban, ha magam is meg tudom oldani az összes problémámat? A biztonság a Halak másik neve! Hirtelen szomorúak lesznek, hirtelen nevetni támad kedvük, hirtelen megsértődnek… A Halak valószínűleg a horoszkóp legtitokzatosabb jegye, ám ha valóban szükségük van valamire, akkor biztosan el is fogják érni.

Kívánunk mindenkinek sok boldogságot és pozitív gondolkodást!