Unokát szerettem volna, de azt nem gondoltam, hogy nekem kell felnevelni

Anna akkor 30 éves volt, házasságban élt Dáviddal. Az életük egy igazi kaland volt. Sűrün utaztak, a hegyekbe és a tengerparton nyaraltak, felfedezték a világot, sokat kerékpároztak.

Anna édesanyja 60 éves volt, egyedül élt, most lett nyugdíjas és állandóan azt mondta a fiataloknak, hogy unokát szeretne. A fiatalok aktív életet éltek, jól kerestek, informatikai területen dolgoztak. Egyre jobban foglalkoztatta őket a gondolat, miért is ne lenne egy gyerekük. Kevés idő elteltével a fiatalok bejelentették Anna édesanyjának, hogy nemsokára nagymama lesz.

Az asszony sírt a boldogságtól, magához ölelte a fiatalokat majd lassan elkezdte készíteni a dolgokat a jövendőbeli unka számára. A fiatalok élete nem változott sokat Anna terhessége alatt, továbbra is utazgattak, élvezték az életet.

Anna fiút szült. Egy aranyos, mosolygós kisfiú, a nagymama nagyon boldog volt amikor a gyerek megszületett, állandóan vigyázott rá. Anna úgy döntött, hogy nem marad otthon sokáig a babával, hanem felvesz egy dadust azért, hogy ne kelljen egész nap a gyerekkel otthon lennie. Szerette a kicsit, de képtelen volt egész nap otthon lenni.

Az édesanyja pedig azt mondta a lányának, hogy szó sem lehet ilyesmiről, majd ő vigyáz a drága kis unokájára. Amikor a gyerek 6 hónapos volt Dávid barátai azt javasolták a férfinak, hogy vásároljanak egy házat Thaiföldön, mert most nagyon jó áron meg tudják venni. Kiadhatnák és ez remek kereset lenne.

Dávidnak tetszett az ötlet és bele is egyezett a házvásárlásba, a gyereket Anna anyjával hagyták, ők pedig elutaztak Thaiföldre, azt ígérték, hogy 1-2 héten belül visszatérnek, miután megvették a házat.

A fiatalok nem jöttek vissza sem 1, sem 2 hét múlva, egy év múlva Anna hazajött, de nem maradt csak egy hetet, majd visszatért a férjéhez. A fiatalok minden hónapban pénzt küldenek a nagymamának, ezzel segítik a gyermekük nevelését és azt ígérték, hogy magukkal viszik a gyereket amikor 5 – 6 éves lesz.

A nagymama pedig próbálja az unokát a legjobb tudásának megfelelően nevelni, próbál elboldogulni egyedül egy gyerekkel.