Édesanyám folyton kritizálta a feleségem, ekkor megértettem, nekem kell megoldanom a helyzetet

Az anyós és a menye közötti kapcsolat mindig nyitott téma marad. Általában e két nő között mindig nézeteltérések vannak, sok esetben azért mert az anyós beleszól a fiatalok életébe, válás lesz a vége a kapcsolatnak.

Az esetek nagy részében csak akkor lehet megmenteni a házasságot, ha a férj nem engedi meg az édesanyjának, hogy kritizálja a feleségét.

Ma egy olyan férfiről fogunk mesélni nektek akinek sikerült megoldania a felesége és az édesanyja közötti konfliktust. A tiszta lakás nem a legfontosabb dolog egy házasságban. Mindenki saját maga dönti el azt, hogy mennyi időt szán a takarításra.

A feleségem 3 gyerek mellett nem sok időt tud szánni a takarításra, de édesanyámnak az a véleménye, hogy egy feleség rendet és tisztaságot kell tartson otthon. Ezért egy napon a következő kérdést tette fel:

– Mondd fiam, téged nem zavar, hogy a feleséged nem takarít?

A férj szerint ez nem csak a felesége hibája, hanem az övé is, mert a házasság egy partnerkapcsolat. A férfi beismerte, hogy a gyerekek felfordulást csinálnak, morzsa és egyéb dolgok találhatóak a földön, a mosogató pedig általában tele van mosatlannal. Az ő lakásuk nem olyan tiszta mint az édesanyjáé, de ez őt nem zavarja.

Nem tudta mit válaszoljon az édesanyjának, nem haragudott az anyja megjegyzéséért mert tudta, hogy őt még így nevelték.

Amikor megnősült nem a tiszta lakás járt az eszében, hanem az, hogy a feleségével boldogan és szeretetben éljenek és az, hogy a felesége mosolygós anyukája legyen a születendő gyerekeinek. Néhány perc elteltével válaszolt az édesanyjának:

– Nem a tiszta lakásért nősültem meg, hanem azért mert ő az a nő aki a számomra megfelelő, akivel le akarom élni az életem.

Az anyám azt válaszolta erre, hogy igazam van. Ez a titka a tökéletes házasságnak.

Hogyan legyünk jóviszonyba az anyósunkkal?

Az anyóssal a kapcsolatunk lehet idegesítő, de el tudjuk mindezt kerülni, ha:

1. Kikérjük a véleményét, ilyenkor fontosnak fogja érezni magát.

2. Meghallgatjuk őt.

3. Próbáljuk megérteni őt, mert jót akar nekünk.

4. Kellemes meglepetésekkel lepjük meg őt.

5. Hálásak vagyunk neki.