Varázslatos kert ötletek házilag

– csak egy kis kézügyesség kell hozzá

Az alábbiakban bemutatunk 9 házilag elkészíthető kerti dekorációt, amelyek kivitelezéséhez nem kell sok idő, és mégis hatalmasat tud dobni a legtöbb stílusú kerten. Nézzük meg, milyen kerti díszekkel tudjuk még varázslatosabbá tenni a házunk körüli zöld területet!

Kert ötletek házilag az újrahasznosítás jegyében

Szerencsére nem kell drága eszközöket vennünk ahhoz, hogy egy kis új színt tudjunk vinni a kertünkbe. Így elég lesz, ha alaposan körülnézünk a házban, s biztosan találni fogunk a különféle ötletekhez már meglévő alapanyagokat.

1. Tartályból készült kerti tó

Ki ne akarna egy csodaszép kis idilli tavacskát a kertjébe? Nem kell hozzá más, mint egy nagy tartály tele vízzel, néhány vízi növény és állatka, amelyek maguktól kialakítanak egy mini ökoszisztémát.

2. Kerti szerszámtartó egyszerűen

Biztosan van otthon egy felesleges fürdőszobai törölközőtartó és néhány S-kampó, amit néhány perc alatt rá tudunk erősíteni a fészer oldalára vagy ajtajára. Így végre mindig rendezetten tudjuk tárolni a kerti eszközöket.

3. Kivilágítva sokkal szebb a terasz

A Financer.com hosszú élettartamú LED spot lámpákat ajánl a veranda köré, hogy éjszaka is stílusos és meghitt hangulat legyen a kertben.

4. Kőből készült mini spirál kert

Ez a mini spirál kert tökéletes azoknak, akik kis helyen szeretnének tetszetős és egyedi virágoskertet csinálni. A középen lévő kőrakás pedig extra mélységet biztosít a növénykék gyökereinek.

5. Kézműves virágcserép tündérkert

Egy törött cserép, néhány figura és egy kis zöld moha-szerű növény, s máris készen van a világ legédesebb miniatűr tündérkertje. Zseniális, hiszen ezzel még a környezetet is óvjuk a felesleges cserép hulladéktól.

6. Fahordó, mint lépcsőzetes virágágyás

Ha a rusztikus stílust szeretnénk a kertünkbe csempészni, feltétlenül próbáljuk ki ezt az egyszerű és nagyon aranyos fahordóból készült virágágyás ötletet, hiszen nem foglal sok helyet, de mégis hatalmasat dob a kertünk hangulatán.

7. Festett kövek, mint palánta jelölők

Ezeket a festett köveket biztosan nem fogja elfújni a szél, így a palánták és magok elültetése után is tudjuk majd, hogy mit rejt a virágágyás. Jó móka ezt gyerekekkel is csinálni, hiszen olyan növény vagy zöldség figurát lehet festeni a kőre, mint amit elültettünk a földbe.

8. Rusztikus kerti lámpa befőttes üvegből

Ezek a rusztikus hangulatú kerti lámpák garantáltan egy tündérmesét varázsolnak éjszaka a kertünkből. Így mindenképpen érdemes lesz lemenni a pincébe, és újrahasznosítani a felesleges befőttes üvegeket, hogy hangulatos fényekben ússzon a kertünk éjszaka is.

9. Szökőkút borosüvegből

Mivel Magyarország kiváló bortermelő vidék, így szinte nincs olyan háztartás az országban, ahol ne lenne néhány kiürült borosüveg. Ezeket felhasználhatjuk egy igen csinos kis szökőkút készítéséhez, ami biztosan feldobja a legtöbb stílusú kertet.