10 elképesztő tipp, nem is gondolnád mi mindenre használhatod a szájvizet!

A szájvíz kellemes leheletet biztosít, alapvető kelléke minden fürdőszobának. Csak kevesen tudják, hogy sok más esetben is használható. Nem is gondolnád, de segít a vágott virágok frissen tartásában, a használatával elűzheted a hangyákat és még a ruhákat is fertőtlenítheted vele. Ma 10 káprázatos tippet mutatunk, mi mindenre is használható a szájvíz.

 1. Gyors felfrissülés

Ha gyors felfrissülésre vágysz, de nincs időd zuhanyozni és félsz a kellemetlen testszagtól, egy vattapamacsra önts szájvizet és töröld át vele a hónaljad. A szájvíz fertőtlenít és megszünteti a kellemetlen testszagokat.

2. Bőrpuhító hatású

Mielőtt átdörzsölnéd habkővel a talpaidat, készíts egy forró lábfürdőt, amihez egy bögre szájvizet és egy bögre almaecetet öntesz. A lábaid sokkal puhábbak és selymesebbek lesznek a lábfürdő után, így a bőrkeményedéseket is könnyebb lesz eltávolítani.

3. Szabadulj meg a rovaroktól

Ha a ház körül sok a rovar, önts mentolos szájvizet egy pumpás flakonba és permetezd azokra a helyekre, ahol a legtöbb rovart látod , például a küszöb elé, az ablakok köré. Néhányszor meg kell ismételni ezt a módszert ahhoz, hogy hatékony legyen. A rovarirtó szerekkel gyorsabb eredményt érhetsz el, a szájvíz azonban kíméletesebb megoldás, mivel nem káros a szervezetre. A rovarokat is az erős illata riasztja el.

4. Hangyák ellen

Szájvíz és mosogatószer keverékét öntsd azokra a helyekre, ahol a hangyák vannak, negyedóra múlva mosd fel az adott területet és a hangyáknak nyomuk sem lesz.

5 Mosógép tisztítása

Önts fél bögre szájvizet a mosógépbe és ruhák nélkül indíts el egy magas hőfokú mosást. A baktériumoktól így könnyedén megszabadulhatsz.

6. Ruhák fertőtlenítése

Sokan kerülik a fehérítők és más fertőtlenítők használatát, a szájvíz viszont remekül alkalmazható helyettük. Önts a mosáshoz 1 bögre színtelen szájvizet és indítsd el a mosást. A ruhák fertőtlenítése ilyen egyszerű.

7. Rovarcsípés

A rovarcsípés kellemetlen viszkető érzéssel jár, csak úgy, mint mikor a lábszárunkhoz ér a csalán. A viszketés könnyedén enyhíthetjük, ha egy gézlapra szájvizet öntünk és áttöröljük vele a viszkető területet.

8. WC tisztítás

A WC tisztításhoz a legtöbben kémiai anyagokat használnak, ezek remekül helyettesíthetőek szájvízzel. Önts egy bögre szájvizet a vécécsészébe, hagyd állni félórán keresztül, majd a vécékefével dörzsöld át.

9. Tartsd frissen a virágokat

A vágott virágok nagyon hamar elhervadnak, de a szájvíz baktériumölő hatásának köszönhetően, a virágok szárán nem szaporodnak el olyan gyorsan a baktériumok, így tovább frissek maradnak. A vázát töltsd meg vízzel és önts bele egy kevés szájvizet mielőtt beletennéd a virágokat.

10. A fogkefe fertőtlenítése

Tudtad, hogy a fogkeféket időnként fertőtleníteni kell? A legkönnyebb módszer, ha egy pohárba annyi szájvizet öntesz, amennyi ellepi a fogkefe sörtéit és beleállított egy éjszakára a fogkeféd. Reggel már egy baktériummentes fogkefével moshatsz fogat.

A szájvíz kiváló fertőtlenítő, így nagyon sok mindenre használhatod.