10 tény az életről, amit sajnos már túl későn tanultam meg! 30 évesek, figyelem!

Donna Ashworth bölcsességei

Donna Ashworth ismert cikkíró és három könyv (az „Egy kis hegy biográfiája”, az „Ezen föld ellenében” és az Arizona triptichon”) szerzője megosztotta gondolatait és következtetéseit a Ladies pass it on oldalon:

1. Életünk nagy részét a hamis célok követésére és a hamis eszmények imádatára fordítjuk. Azon a napon, amikor erre rájövünk, onnantól kezdődik a valódi életünk.

2. Nem tudsz mindenkinek és mindig a kedvében járni. Éppen ezért kezdd magaddal és a szeretteiddel, és tegye ezt mindenki más is így.

3. Az öregség elleni küzdelem olyan, mintha megpróbálnánk elkapni a szelet. Tanuld meg élvezni azt, ami van. A tested változik, így volt ez mindig is. Ne pazaroljuk hát az időnket arra, hogy próbáljuk megváltoztatni ezt a tényt, hanem inkább törekedjünk a hozzáállásunk megváltoztatására, és találjuk meg a szépséget minden életszakaszban.

4. Senki sem tökéletes, és senki sem igazán elégedett a sorsával. Ha erre rájössz, akkor felhagysz az összehasonlításokkal és az ítéletekkel. És ez igazán felszabadít.

5. Arra senki sem figyel, hogy mit csinálsz jól, de arra mindenki felkapja a fejét, ha valamit rosszul csinálsz. Ha ezt megérted, csak a saját motivációidat fogod követni, továbbá sokkal több élvezetben lesz részed az életed során.

6. Biztosan meg fogod bánni, hogy mennyi évet töltöttél el önkritikával, de minél előbb kiegyezel azzal, aki a lelkedben él, annál jobb. A tested csodálatos és fontos, de nem csak az határoz meg téged.

7. Az egészség fontos, de a stressz, a félelem és a szorongás sokkal rombolóbb hatású, mint bármely ízletes étel vagy ital, amelyet megtagadsz magadtól. A boldogság és a béke a legjobb gyógyszer.

8. Hogy ki emlékszik majd rád és miért, az fontos része az idősödés folyamatának. A szereteted és a bölcsességed sokkal hosszabb ideig fog élni, mint bármilyen általad teremtett dolog. És még az ükunokáid is hallani fogják a történeteidet.

9. Létezésünk ezen a világon egyáltalán nem tart sokáig, de ha állandóan szélmalomharcot vívunk, akkor ez komoly próbatétel elé állít minket. Ne feledjük: az élet nem harc, hanem kaland.

10. Mindig, de mindig jó pezsgőt igyál, és használd fel azt, amit eltettél a „borongós napokra” Ki tudja, mit hoz a holnap, lesz-e egyáltalán. A mai nap egy ajándék, ezért hívjuk valódinak. Egyél, igyál és légy boldog.

Használd ezeket a bölcsességeket, mielőtt megöregszel.