10 tipp, hogyan különböztetheted meg a minőségi ruhákat, a silány minőségűektől!

Amikor vásárolni megyünk p.l egy ruhát szeretnénk, akkor mindig olyat szeretnénk választani, amelyik minőségi és hosszú ideig hordhatjuk. Mégis előfordul, hogy a ruha az első mosásnál elszíneződik vagy elnyúlik.

Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogyan különböztethetitek meg az eredeti darabokat, a hamisítványoktól.

1. Szorítsuk a szövetet a kezünkbe és ellenőrizzük a minőségét

Szorítsuk össze a ruhát egy kisebb részen néhány másodpercig, majd engedjük el. Ha gyűrött lesz, akkor egy különleges anyaggal lett átdolgozva, hogy tartsa a formáját. Első mosás után el fogja veszíteni a formáját.

2. Húzzuk szét a varrásokat, hogy észrevegyük a hibákat

Egy minőségi ruhán a varrások sűrűek és egyenesek. Húzzuk szét egy kicsit a ruhát a varrásnál és meglátjuk a minőséget.

3. Kerüljük a gyenge cipzárokat

Olyan ruhát válasszunk amelyen fémből készült cipzár van és nem feltűnően látható, mert ezek a cipzárok tartósabbak. A műanyagból készült világos színű cipzárok hamar elnyúlnak, ebből is látszik, hogy az adott ruha nem eredeti.

4. Vizsgáljuk meg a ruha szélének a minőségét

A nadrágok és a szoknyák szélei kb. 4 cm magasságban fel kell legyenek hajtva. Az ingek és a blúzok szélei 2 cm magasságban. Ha ez a szél nincs meg, akkor az adott ruha nem a legjobb minőségű.

5. Húzzuk meg egy kicsit a szövetet

A minőségi ruhák megtartják a formájukat, húzzuk meg a szövetet egy kis részen majd engedjük el. Ha a szövet elvesztette a formáját akkor az adott ruha nem minőségi.

6 Győződjünk meg arról, hogy egyforma hosszú a cipzár mindkét része

Minden ruhán egyforma hosszúságú kell legyen a cipzár két oldala, egyenes kell legyen és ugyanolyan színű.

7. Figyeljünk oda a címkére

A 100 százalékos pamut összemehet az első mosás után, válasszunk olyan ruhákat, amelyek legalább 5 százalékban más anyagot is tartalmaznak.

8. Győződjünk meg róla, hogy egyforma cérnát használtak a varrásoknál

Vizsgáljuk meg jól ezt a dolgot mert, ha a színek nem egyeznek, egyik varrás ilyen színű a másik olyan színű, akkor a ruhát sietve varrták. Valószínű, hogy a gyártó a mennyiségre és nem a minőségre figyelt.

9. Vizsgáljuk meg a gombokat és a gomblyukakat az adott ruhán

Néha a hamisított ruhákon nem figyelnek az apró részletekre, ezért ellenőrizzük alaposan a gombokat és a gomblyukakat. A gombok erősen fel kell legyenek varrva, nem ilyen – olyan darab cérnából és a gomblyukak szépen el kell legyenek dolgozva.

10 Ellenőrizzük a festéket a bőr esetén

A bőr anyagok különböző színűek, ez azt jelentheti, hogy nem a legjobb minőségű a ruha.