22 történelmi esemény, ami megváltoztatja a gondolkodásmódodat az időről!

Amikor egy történelmi eseményre gondolunk, mindig eszünkbe jut a régi időszak, mert az agyunk nehezen fogadja el az idő múlását.

Gondoltátok volna, hogy néhány modern esemény sokkal régebbi mint azt hinnénk?
Ma elhoztunk nektek néhány értékes információt egy pár történelmi eseményről, ha elolvassátok biztosan meg fog változni a véleményetek az idő érzékeléséről.

1. Marilyn Monroe és Erzsébet királynő is 1926-ban született. A két híresség „Harc a Rio de la Plata” című film premierén találkozott Londonban, 1956 októberében. Ekkor mind a ketten 30 évesek voltak.

Boredpanda

2. Amikor az egyiptomiak a piramisokat építették, a kutatók véleménye lapján, a mamutok még nem haltak ki.

Boredpanda

3. Harriet a teknősbéka 2006-ban pusztult el, ő még találkozott Charles Darwinnal. Azt feltételezik, hogy Charles Daarwin még látta Harrietet a Galápagos szigeteken 1835-ben és elvitte Angliába. A híres teknősbéka 175 éves korában halt meg.

Boredpanda

4. Az oxfordi egyetem már száz évvel az Azték birodalom megalapítása előtt létezett.

Boredpanda

5. George Washington azelőtt halt meg mielőtt megtalálták a dinoszauruszok maradványait és ő nem is tudott a létezésükről.

Boredpanda

6. Amikor a Nintendo cég megjelent, Hasfelmetsző Jack még élt. A híres japán Nintendo vállalat 1889-ben alakult, a cég a hanafuda nevezetű kártyajátékot gyártottam, ami közkedvelt volt Japánban. Ugyanabban az időben Londonban megjelent egy bűnöző, aki Hasfelmetsző Jack névre hallgatott, de soha nem sikerült azonosítani őt.

Boredpanda

7. A legöregebb fa a világon 1000 éves volt amikor elpusztult az utolsó mamut.
A legöregebb fa a Simatűjű szálkásfenyő, az átlag életkora 5067 év. A Wrangel szigetén élő mamutok ezelőtt 4000 évvel haltak ki, amikor a tűlevelű fa már 1000 éves volt.

Boredpanda

8 „A Csillagok Háborúja” akkor jelent meg, amikor az utolsó guillotine-nal történő kivégzés történt Franciaországban. A ” Star Wars” premierje 1977-ben volt. Ugyanabban az évben Franciaországban szeptember 10-én történt meg az utolsó ilyen kivégzés.

Boredpanda

9. Anna Frank és Martin Luther King ugyanabban az évben született.

Boredpanda

10. A svájci nők akkor kaptak szavazati jogot, amikor Amerikában minden hónapban megjelent egy új autó. A nők csak 1971-ben kaptak szavazati jogot, akkor már a NASA a Holdon végzett kutatásokat.

Boredpanda

11. A Fax akkor lett felvedelve, amikor az első szekér elhaladt a hosszú Oregoni úton.

Boredpanda

12. Az utolsó nyilvános kivégzésre amely Nagy Britanniában volt, már el lehetett jutni metróval. 1868-ban volt az utolsó nyilvános kivégzés, a csodálatos londoni metró pedig már öt évvel azelőtt létezett 1863-ban.

Boredpanda

13. Diana hercegnő és Teréz Anya halála között csak pár nap volt. Diana hercegnő augusztus 31-én halt meg autóbalesetben Párizsban, Teréz Anya pedig szeptember 5-én halt meg 1997-ben.

Boredpanda

14. Az első években a Harvard egyetemen még nem tanítottak matematikai analízist.

Boredpanda

15. Charlie Chaplin és Adolf Hitler ugyanabban az évben született, 1889-ben.

Boredpanda

16. Charlie Chaplin abban az évben halt meg, amikor feltalálták az Apple-t 1977-ben.

Boredpanda

17. Az első londoni metróvonal már akkor létezett, amikor az USA -ban még polgárháború volt.

Boredpanda

19. Az Eiffel torony akkoriban épült, amikor Van Gogh a „Csillagos éj” művét megalkotta. Az egyik legszebb festmény 1889-ben készült.

Boredpanda

20. Pablo Picasso abban az évben halt meg, amikor megjelent a Pink Floyd, The Dark Side Of The Moon című albuma. Az egyik legismertebb huszadik századi festő Pablo Picasso volt, hosszú és termékeny élete volt, 1973-ban halt meg.

Boredpanda

21. Amikor megjelent a Microsoft, Spanyolországban még diktatúra volt.

Boredpanda

22. Salvador Dali abban az évben halt meg amikor Daniel Radcliffe született.
A spanyol szürrealista művész Salvador Dali 1989 január 23-án halt meg. Július 23-án pedig megszületett Daniel Radcliffe, a színész aki Harry Potter szerepét játszotta.

Boredpanda

Forrás: boredpanda.com