5 fontos tipp, hogyan válaszd ki a tökéletes görögdinnyét!

Semmi sem olyan üdítő, mint az édes, lédús, hűs görögdinnye egy forró nyári napon. Azonban a görögdinnye csak akkor lehet ilyen frissítő hatású, ha a megfelelőt választjuk ki a boltban, a hatalmas kínálatból. Talán azt gondolod, hogy véletlenszerűen is kiválaszthatunk egy görögdinnyét, de ha tökéletes, ízes, zamatos, ínycsiklandó dinnyét szeretnél vásárolni, akkor több szempont alapján érdemes választanunk.

 1. Sárga folt a dinnyén

Az első dolog, amit észreveszünk a dinnyén, az a furcsa, jó esetben sárga folt. Ez egy természetes dolog, mivel ezen a területen pihent a gyümölcs a dinnyeföldön. Minden dinnyén van egy ilyen folt, azonban az a legjobb közülük, amelyiken élénk sárga, vagy akár narancssárga árnyalatú ez a folt.

2. Barna foltok

A görögdinnyén lévő barna folthálók azt jelzik, hogy hányszor porozták be a dinnye virágát a méhecskék. Minél többször, annál jobb, mert annál édesebb a gyümölcs, amelyik dinnyén elég nagy a barna foltháló, az biztosan ínycsiklandó, édes lesz.

3. Fiú, vagy lány dinnye

Bármilyen meglepő is, a dinnyéket a nemük szerint is meg lehet különböztetni. A „fiú” dinnyék hosszúkásabb alakúak és magasabbak. A „lány” dinnyék kerekebb és zömök félépítésűek. A fiú dinnyék inkább lédúsak, míg a lánydinnyék édesebbek.

4. Méret

A legtöbben azt hiszik, hogy minél nagyobb a dinnye, annál ízletesebb. Nem kell akkora dinnyét vennünk, amit alig tudunk betenni a kocsiba, ha finomat szeretnénk enni. A legjobb választás a középméretű, a se túl nagy, se túl kicsi.

5. A dinnye kocsánya

A dinnyén lévő kocsány jelzi, hogy mennyire érett. Ha ez a kis „farok rész” még zöld, az azt jelenti, hogy idő előtt szedték le, így még nem elég érett, nem elég édes. Amelyiknek viszont elszáradt a kocsánya, az éretten lett leszedve, már elég édes.

Így készíts 100%-os dinnyelevet egyszerűen – Ez szuper ötlet!