5 + megoldás, hogyan tüntetheted el a legkomolyabb foltokat is a ruhákból

Néha egy folt eltávolításához nem elegendő, ha folteltávolítót használunk, szükség lehet valami más módszerre.

Ma szeretnénk bemutatni nektek azt, hogyan tudtok eltávolítani egy makacsabb foltot.

1. Fűfolt

Minden szülő tudja mit jelent amikor a gyerek letérdel a fűbe és a nadrág fűfoltos lesz. Ilyenkor oldjunk fel 1 l vízben 1 kanál sót, majd áztassuk a foltos részt ebbe a keverékbe, azután pedig töröljük át egy szivaccsal és mossuk ki.

2. Tintafolt

A tinta, ha foltot hagy a ruhán azt nehezen tudjuk eltávolítani, de mégis létezik egy hatásos módszer rá. Áztassunk egy darab vattát ecetbe, majd a vattával dörzsöljük át a foltot.

3. Zsírfolt

Ha friss a folt, akkor tegyük a foltos részt két szalvéta közé és vasaljuk át. A mosás közben a folt el fog tűnni.

4. Rúzsfolt

A rúzsfolt eltávolítása mindig problémát jelent a nők számára. Tegyünk a foltra egy szalvétát, majd töröljük át ecetes vattával. Amikor a szalvéta túl nedves lesz akkor cseréljük ki.

5. Gyümölcslé folt

Az erdei gyümölcs foltot lehet a legnehezebben eltávolítani, de van rá megoldás.
Töröljük át a foltot ecetes vattával, majd öblítsük ki a ruhadarabot hideg vízzel.
Egy másik módszer a folt eltávolítására, amíg friss a folt szórjunk rá sót. A só felszívja a nedvességet. A ruhát mossuk ki utána.

6. Csokoládéfolt

Amikor csokoládét fogyasztunk előfordul, hogy megolvad és lecsepegtetjük a ruhánkat vele. Ha a csokoládéfolt, friss akkor szórjunk rá sót, áztassuk a ruhát meleg vízbe.
Egy régebbi csokoládéfoltot úgy távolíthatunk el a leghatásosabb módon, ha beáztatjuk a foltos ruhát ecetes vízbe.

7. Izzadságfolt

Néha a dezodorok is foltot hagyhatnak a ruhán, de ezeket is eltávolítjuk. A ruhán lévő foltot dörzsöljük át ecettel, áztassuk be ecetes vízbe, hagyjuk állni legalább 2 órát, majd mossuk ki.

8. Sárfolt

A sárfolt eltüntetésere a legjobb módszer, ha a sáros részt ecetes, mosogatószeres meleg vízbe áztatjuk, majd leöblítjük.