5 zseniális ok, hogy kilépj a komfortzónádból

Tudod mit jelent a komfortzóna? Valójában, benne ragadni a komfortzónánkba, egy betegség, amely megöli az emberek álmait, korlátozza az életüket és megakadályozza őket abban, hogy áttörést éljenek meg az életükben.

A mai világban pedig, nagyon sok olyan ember van, aki kényelmesen éldegél a komforzónájában, miközben nem mutatnak szándékot a változásra. Pedig egyre többen kapják fel a fejüket, amikor arról beszélünk, hogy hallottak-e róla, hogy ki kell lépni a komfortzónából. A komfortzónában történő élet, valójában biztonságot, jó érzéseket biztosít számunkra és azt fogja neked szajkózni, hogy minden a helyén van és jó úton jársz. Azonban, amint kilépsz a komfortzónádból olyan lépéseket hajtasz végre, amelyek rövid távon szorongást, kellemetlenséget és fájdalmat okoznak. Ennek ellenére az esetek 100%-ban figyelhető meg jelentős fejlődés, előrehaladás, az akadályok leküzdése és egy pozitívabb élet.

Javaslom, hogy kezd el megismerni a komfortzónád

és ha jelenleg úgy érzed, hogy középszerű életet élsz, akkor mindenképpen olvass tovább, hiszen 5 olyan okot mutatok be, amelyek arra sarkallanak, hogy kilépj a komfortzónádból.

1. Nem fog stagnálni az életed!

A sikeres emberek soha nem hagyják abba a tanulást, folyamatosan fejlesztik és képzik magukat, hiszen ez a legjobb dolog, amit tehetnek. Amikor kilépsz a komforzónádból, valójában új ismereteket szerzel, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az életd bármely területén fejlődést érhess el. Azáltal, hogy kilépsz a kényelmes zónából, sokkal inkább kinyilsz a világ felé, amelyből csak előnyöd származhat.

2. Segíteni fog, hogy vállald a felelősséget az életedért!

Hogy érzed magad, amikor az emberek hibáztatnak téged valamiért? Magadat kezded el bántani és újra és újra visszakerülsz az elkövetett hiba általi rossz érzéshez. A felelősség vállalás fontos dolog az életben : a gondolataidért, cselekedeteidért és a saját hitedért igenis te felelsz. Ha tudatosan elkezded vállalni a felelősséget a hibáidért és teljes felelősséget válalsz a mindennapjaidért, akkor tudatosan lépsz ki a komfortzónádból, amely remek.

Azok az emberek, akik továbbra is a komforzónájukban maradnak a hitüket, a karmát, más embereket hibáztatnak. Mindig kitalálnak valamit, csak hogy hárítsák magukról a felelősséget. Ha inkább itt ismertél magadra, akkor tegyél lépéseket, hogy kilépj a komfortzónádból.

3. Nagyszerű lehetőségeket tapasztalsz meg!

Igazából nem találok job okot a komfortzónából való kilépésre, annál, hogy olyan lehetőségeket szerezz, amelyek csak itt léteznek. Nézz meg bármely sikeres embert. Erős akaratuknak hála, nagyobb szenvedéllyel rendelkeznek, amelyet leginkább itt a kényelmi zónán kívül tudnak hasznosítani. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy a határaikat feszegessék és hogy átlépjék a korlátaikat.

Több ezek kemény munka, több száz kudarc, több millió probléma, nos ez csak néhány azok közül, amelyek a végén ténylegesen egy sikertörténethez vezetnek, amely a kényelmi zóna elhagyása nélkül nem jöttek volna létre.

4. Nem lesz többé megtiltva a motiváció és a teljesítményed sem korlátozódik!

A tett az élet üzemanyaga. Akárhányszor cselekszünk, csináljuk a dolgunkat, érzéseket tapasztalunk, ez valójában a folyamatos mozgásról szól. Ha következetes lépéseket teszünk, akkor a motivációnk és az önbizalmunk is nőni fog. Ha pedig elkap minket a motiváció áradata, akkor a komfortzónánkból való kilépés nem jelenthet gondot. Komfortzónánkon kívül pedig javíthatjuk az életünket és búcsút inthetünk az átlagos életnek. Rajtad múlik, hogy készen állsz-e?!

5. Új perspektívát kapsz!

Olyan világban élünk, ahol nagyon könnyen hozzáférhetünk végtelen mennyiségű információhoz. Néhány évtizeddel ezelőtt mindez szinte lehetetlen volt.

Az egyik jelentős dolog, amely megkülönbözteti az embereket, az az elméjük. A gondolkodás módunk – akármennyire is nem tetszik – de jelentősen befolyásolja az életünket. Az életben kialakult helyzeteket nem befolyásolhatod, de hogy hogyan reagálsz rájuk, azokat minden esetben te választod meg.

A pozitív változások elsődlegesen a tudat szintjén kezdődnek. Nincs szükséged egy újabb napra, hogy változást indíts be az életedbe , csupán egy új gondolkodás módra van szükség. A rugalmas és nyitott gondolkodás ösztönözni fogja a szellemi növekedést is.

Mindezek pedig segíteni fogna egy egészen új perspektíva létrehozását, ahonnan te is sokkal jobban szemlélheted a jelend és a jövődet.

Nem érdemes tovább várnod, tedd meg még ma az első lépést, hogy kilépj a komfortzónádból.

Life Advisor

További írásaimat a pozitivitás és motiváció forrásáról, inspirációval és működő tanácsokkal lifeadvisor.blog.hu weboldalon olvashatod. Csatlakozz Facebook oldalunkhoz is!

Annak érdekében, hogy ne maradj le semmiről, hogy láthasd a legújabb posztjainkat, idézeteinket, videóinkat…