7 remek takarítási tipp, varázsold tisztává az otthonod vegyszerek nélkül!

A legtöbb háziasszonynak gondot okoz a takarítás, hiszen rengeteg időt vesz igénybe és nem is mindig eredményes.

Ma olyan tippeket mutatunk, amelyek alkalmazásával könnyebben tisztává varázsolhatod a lakást és még vegyszereket sem kell használnod. Ha van otthon ecet és szódabikarbóna, na meg egy kis citrom, a takarítás nem lesz nehéz feladat!

 1. A csaptelepre lerakódott vízkő eltüntetése

A csaptelep ragyogó lesz, ha egy puha rongyot ecetbe mártasz, majd a csaptelep köré tekered és 30 percig állni hagyod. Ezt követően vízbe mártott szivaccsal töröld ás és a vízkőnek, foltoknak nyomuk sem lesz.

2. Rozsdafoltok eltüntetése

A rozsdafoltokat a krómozott felületekről a legkönnyebben úgy tüntetheted el, ha egy félbevágott citrommal áttörlöd a foltos részt.

A kád hófehér lesz

A makacs foltokat úgy tüntetheted el, ha egy kevés ecetet és szódabikarbónát összekeversz és ezzel törlöd át a kádat.

4. A padló tisztítása

Egy bögre ecetet és 2 evőkanál szódabikarbónát önts meleg vízbe és mosd fel vele a padlót. Ha a fugák nagyon szennyezettek, készíts egy sűrű keveréket szódabikarbóna és egy kevés ecet felhasználásával. Egy kefe segítségével dörzsöld át a fugákat, majd mosd fel a padlót az ecetes vízzel.

5. A hűtő tisztítása

Egy puha rongyot márts ecetbe és ezzel töröld át a hűtőt, a foltok eltűnnek és a kellemetlen illattól is megszabadulhatsz.

6. Só és citrom

Sokan nem is hinnék, mi mindent takaríthatunk sóval és citrommal. Egy félbevágott citromot mártsunk sóba és töröljük át vele a csempét, a fugákat, vagy a kádat. A fürdőszoba tiszta lesz és ragyogó illatú.

7. A mosogató tisztítása

Ha a mosogató fénytelen és foltos, akkor keverj össze 2 evőkanál szódabikarbónát 2 evőkanál ecettel, márts bele egy puha rongyot és töröld át vele a mosogatót. Hagyd állni rajta 5 percig, majd mosd le tiszta vízzel. A mosogató ragyogni fog.