A Dr. Martens féle lábbeli – mindenkié

martens

Az angol bakancsként, eredetileg német származású csukákat világszerte ismeri mindenki. Ez nem véletlen, hiszen a DMs-ként is ismert cipők minőségi anyagokból készülnek, és tervezése lassan 100 éves múltra tekint vissza. Cikkünkben bemutatjuk, hogy ez a kortalan lábbeli miért való bárkinek, a korosztályától függetlenül.

A felépítése

A Martens cipőt leginkább a fekete bőr anyagáról, gumi talpáról és sárga varrásáról lehet felismerni, ezek védjegyei is. Eredeti tervezője, Dr. Märtens orvos egy síelés során sérült le, és nem találta kellően kényelmesnek az akkori szabvány bakancsait – így saját lábához szabta a bakancsokat, hogy azok kényelmet és biztonságot nyújtsanak számára. Ezt az elvet a mai napig követik a cipők megtervezésénél. A légpárnás és vaskos talpak segítik a járást, emellett a lábaknak is biztonságot adnak. 

A felsőrész pedig bőrből készül, amely közismerten egy jól szellőző és a láb egészségét biztosító anyag. A megfelelő ápolás és karbantartás mellett sokáig el tud minket kísérni a különböző utakra, legyen szó borongós vagy forró helyzetekről. A legjobb, ha egy Martens esetében befektetésként gondolsz, hiszen az ára kiszolgál téged, és akár 20 éven keresztül elkísérhet!

Népszerűsége

Habár a cég történetében volt egy mélyrepülés, azóta már újra szárnyra kapott, és ezt a celebek és sztárok is aláírják. Stílustól függetlenül több közszereplő előszeretettel viseli, amit ötletesen tudnak a hétköznapi megjelenésekkel kombinálni. Viselhetjük rövidnadrággal vagy hosszú szoknyával, de még a hipster stílussal is könnyen ötvözhető! 

A különböző igényeket kiszolgálva az ikonikus bakancs elérhető már színes változatokban is – ettől még inkább igazíthatod a saját stílusodhoz a megfelelő párost. A cipők emelett kortalanok, hiszen bármelyik korosztály könnyedén viselheti.

Amit a Dr. Martens garantál, az a talp hálája lesz – el sem fogjuk hinni, mennyivel másabb a járás egy minőségi cipővel! A FTSHP oldalán most akciósan hozzájuthatunk a bakancshoz, vagy választhatunk a márkától egyszerű bőrcipőt, akár szandált is!

A fotó forrása:

Footshop