A Google AdWords kampányok 5 legfőbb siker ismérve

Google Ads

A Google Ads kampány menedzsment soha nem volt igazán egyszerű feladat. Sőt, mi több: az egyik legnehezebb kihívást jelentheti, hogy valaki egy olyan finomhangolt kampányt hozzon létre, ami igazán jól konvertál, és igazán sok látogatót vonz be a weboldalra.

Mi az az 5 fő ismérv, ami mindig jellemez egy jól beállított Google Ads kampányt?

Egy jól beállított Google Ads kampány aranyat ér. Rengeteget gondolkodnak a különféle online hirdetők az alábbi kérdésen: mégis mik azok az elemek, amik leginkább meghatároznak egy jó kampányt? Lássuk a választ!

Negatív kulcsszavak

Azok a hirdetők, akik nem használnak negatív kulcsszavakat, vagy kizáró kulcsszavakat, hatalmas hibát vétenek. Ez az egyik legsúlyosabb baklövés, amit egyáltalán véteni lehet. Hiszen, miért akarnánk mondjuk az olcsó kifejezésekkel is megjelenni abban az esetben, ha a mi célcsoportunkat a drágán árult termékek érdeklik?

Ha első osztályú, prémium minőségű laptopokat árulunk, amelyek 1 millió forintba kerülnek, akkor nem akarunk megjelenni az „olcsó” kulcsszóra is. Ez az egyik legnagyobb butaság lenne.

Rosszul szervezett hirdetéscsoportok

Rosszul vannak szervezve a hirdetéscsoportok? Ez esetben ne csodálkozzunk azon, hogy egy idő után átláthatatlan lesz az egész kampány struktúra. Rosszul szervezett hirdetéscsoportokkal semmire nem fogunk menni, ez alapszabály.

Nem megfelelő kampány típusokat használunk.

Bizony-bizony. Nem csupán kattintási kampány létezik manapság, hanem egy rakás más típusú kampány is. Például van a display hálózat, amit abban az esetben érdemes használni, ha nem annyira ismert a keresett szolgáltatás, amit értékesítünk, viszont remek megoldást nyújt a vásárlóink problémáira a termékünk.

Nincs megfelelő landing oldal

Nemrég egy pizzéria oldaláról szerettem volna rendelni. Az első 4 találat, amire Google Ads-on hirdettek, gyakorlatilag teljesen használhatatlan volt. Minek dobjunk ki milliókat AdWords kampányokra, ha egész egyszerűen nem fog konvertálni a weboldal, vagy túl magas lesz a rossz relevancia miatt a kattintási költség?

Nem használunk területi szegmentációt

Ha nem használunk területi szegmentációt, akkor gyakorlatilag perceken beül el fog égni a teljes kattintási keret. Ennek egyetlen nagyon egyszerű oka van: senki nem fog mondjuk 300 km-el arrébb egy helyi szolgáltatást igénybe venni, és a weboldalról is azonnal vissza fog pattanni mindenki, látva a rossz helyi lokációt.

Konklúzió

Mindig bízzuk szakértőkre, és profikra a Google Ads kampány kezelést. Egy profi cég ebben például magyar viszonylatban a Gremmédia, a szolgáltatásukat megtekinthetik a linkre kattintva. Ennek az az oka, hogy sok millió forintos bevételtől is eleshetünk, amennyiben nem megfelelően van a kampány beállítva és finom hangolva.