Az alacsony nőknek mi áll jól? – öltözködési tippek, hogy magasabbnak tűnjön

Kicsi, pici, petite. Mi számít alacsonynak? Létezik egy szakkifejezés, amely leírja a kicsi nők ismérveit. A francia eredetű szó jelentése nem más, mint a „kicsi”, „kis”, azaz petite. Számokban pedig a petite jelző a divatvilágban a 163 cm alatti nők ruhaméretére is utal.

Bár a petite fashion fogalma hazánkban nem igazán került be a köztudatba, és az apró termetű hölgyek divatkultúrája még gyerekcipőben jár. De szerencsére a legtutibb tippek elérhetőek ITT. Most már biztos kíváncsi rá, hogy az alacsony nőknek mi áll jól? A garantált sikerekhez jöjjön még…

10+1 öltözködési stílustanács 

  1. Maxiruhába vagy hosszú szoknyába érdemes bújni, ha a lábak rövidebbek, vagy közel akkorák, mint a felsőtest. Ezzel a trükkel jól kompenzálhatóak az arányok. Pro Tipp: A bő szoknyákat kerülje, mert ellentétes hatást fog elérni. A bokáig érő egyenes szabású szoknya az, ami valóban hosszít.
  2. A miniszoknya magassarkúval hordva is nyújt. De vigyázat, csak formás lábakra ajánlott!
  3. A magasderekú nadrágok optikailag szintén nyújtják a lábakat. Ellenben a csípőnadrággal, ami összenyom. A culotte nadrág tűsarkúval viselve kifejezetten kiemeli a nőies alakot.
  4. A térd fölött érő szoknyához válasszon ugyanolyan színű harisnyát és cipőt. Így deréktól lefele monokróm hatást érhet el, amitől hosszabbnak tűnnek a lábak.
  5. Az egyszínű öltözködést az egész outfitre ki lehet terjeszteni, hasonló színű felsővel, nadrággal és szoknyával. Jegyezze meg: az alacsony nők öltözködésének aranyszabálya a monokróm öltözet! A hasonló színű összeállítás nyújtja a sziluettet és magasabbnak fog tűnni.
  6. A hosszúnadrágos overáll nemcsak divatos, de az pici lányok alakját is megnyújtja. Egy vékony övvel a derekát is kiemelheti. Kényelmes napokra a kezeslábashoz a magastalpú passzol.
  7. A hosszított ing és a rövid top végletei között érdemes megtalálni az arany középutat, például egy betűrt felsővel.
  8. Hosszanti csíkozású ruhákban látványosan magasabbnak fog tűnni. A nagy virágminták és pöttyök azonban nem érvényesülnek jól az petite lányokon.
  9. A pici és nagyon vékony hölgyek kerüljék a karcsúsító sötét színeket.
  10. Magassarkú, magassarkú, magassarkú!

+ 1. Vékony, 2,5-3 cm alatti övekkel jól kihangsúlyozhatja alakját és nőies vonalait. A derekán csatolja minél magasabbra, hogy lábai hosszabbnak tűnjenek. A monokróm szabály értelmében a ruhához színben passzoló derékszíjjal nem lehet melléfogni. Az apró termet ősellensége viszont a feltűnő, extrém övcsat. A tekinteteket garantáltan odavonzza, de sajnos a rövidnek tűnő lábak is nagyobb hangsúlyt kapnak. A kevesebb néha több elvén érdemes az egyszerűségre törekedni, és diszkrét, visszafogott övcsatos szíjat választani.

Vegyük át még egyszer a tiltólistás darabokat. Az alacsony nőknek nem áll jól: a bő póló, a térdnadrág, a csizma, a balerina cipő, a széles övek és az óriás napszemüvegek sem.

Próbálja ki tippjeinket, és győződjön meg róla, hogy harmonikus megjelenése mellett senkit sem fog érdekelni a termete!