A legfrissebb adatok szerint hétvégére beköszönthet a 22 fokos tavasz! :)

Ma hajnalban alig 1 fok volt, napközben 13 fokig melegszik a levegő.

Az elmúlt időszak időjárásához hasonlóan folytatódik a változékony idő a hosszú hétvégén is. Ez azt jelenti, hogy nemzeti ünnepünkön, pénteken az ország nagyobb részén felhős időre számítunk, emellett átmenetileg két-három órára kisüt a nap. Ha lesz csapadék, annak mennyisége minimális, elázni nem fognak az ünneplők, de rövid ideig tartó szemerkélő eső benne van a pakliban, és élénk légmozgás várható – magyarázta Tóth Tamás meteorológus, a Szegedi Magaslégköri Obszervatórium munkatársa a delmagyar.hu-nak.

Felhős lesz az időjárás nemzeti ünnepünkön, szemerkélő eső lehet, de elázni nem fogunk. A tavaszias idő vasárnap érkezik

A szakember hozzátette, pénteken 13 fokig emelkedik a hőmérséklet. Szombaton erősen felhős lesz az ég,

a tavasz vasárnapra robban be élénk déli széllel, szombatról vasárnapra ugrik meg jelentősen a hőmérséklet, 14-ről 22 fokra.

Hat éve, a 2013. márciusi rendkívüli időjárás során március 14-én délután hirtelen jött lehűlés, havazás és viharos szél miatt veszélyhelyzet alakult ki Magyarországon, sok települést nem lehetett megközelíteni. Akadozott a vasúti közlekedés és az áramszolgáltatás is. Több ezren rekedtek az utakon. A külső helyszínekre tervezett állami ünnepségek és pártrendezvények elmaradtak.