„A legjobb diéta az optimizmus és a boldogság” – a kiemelkedő divattervező, Karl Lagerfeld életszabályai

„Csak úgy megbocsátani túl egyszerű. Véletlenül elfelejthetem ugyan, ami történt, de nem bocsátok meg. Annál sokkal jobban szeretem a bosszút.”

2019. február 19-én elhunyt a legendás német divattervező, egyben a Chanel divatház kreatív igazgatója, Karl Lagerfeld. Egy valódi nagybetűs emberről, aki örökre megváltoztatta a divatot ötleteivel, emlékezhetünk most meg a kiemelkedően híres tervező halhatatlan idézeteivel.

Karl Lagerfeld a divatvilág leghíresebb arca. Felfedezte számos híres ember tehetségét, alapított egy saját márkát és ő futtatta fel a Chanel divatházat. Mindenki imádta: a világ tervezőitől és modelljeitől át egészen az egyszerű emberekig. A fekete dioptriás szemüveg, a lófarkban hordott haj és az elegáns megjelenése mind Lagerfeld jellegzetességeihez tartoztak, ezért mi is mindig így fogunk emlékezni rá. Mostani összeállításunkban Karl Lagerfeld kiemelkedő kijelentéseit olvashatják olvasóink.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

Karl Lagerfeld kijelentései a szépségről

• „Ne csak a megjelenésre összpontosítsunk. A tapasztalataink tesznek minket érdekessé. Úgy gondolom, hogy mindannyiunk számára hasznosak lehetnek azok az idők, amikor nincs túl sikeres napunk, mert utána jön az az idő, amikor ismét fizikailag vonzóvá válunk.”

• „A szépségre való törekvés vágya valójában nagyon veszélyes motiváció. Úgy gondolom, hogy a tiszteletreméltó megjelenés elegendő ahhoz, hogy felhívja a figyelmet belső világodra és lelkedre.”

• „A legjobb diéta az optimizmus és a boldogság.”

• „Amikor belefáradtam a hosszú és göndör haj divatjába, márpedig nekem pontosan ilyen hajam van, egyszerűen összefogtam. Ez 1976-ban történt. A lófarok a legegyszerűbb frizura. Számomra tökéletes, mert nem vagyok egy nagyon tehetséges fodrász. Nem szeretem a hajzselét és más szereket, csak fehér port használok a stílusom kialakításához: a hajam már úgy is teljesen hófehér.”

Karl Lagerfeld a nőkről

• „Soha nem ítéltem el azokat a nőket, akik gyönyörű életet akarnak. Soha nem értettem azonban azokat a férfiakat, akik arra panaszkodnak, hogy a nőknek csak pénzre van szükségük. Maguk is az ápolt nőket nézik meg, akik gyönyörű ruhákban, kellemes parfüm illatban ragyognak. Azt mondják, hogy a szépség nagy áldozatot igényel. Ez hazugság! A szépség pénzt igényel.”

Karl Lagerfeld a divatról

• „A sportnadrág a vereség jele. Ha már abban jelensz meg, akkor ez azt jelenti, hogy teljesen elvesztetted az irányítást a saját életében.”

• „A divattervezők az ízlés diktátorai.”

Karl Lagerfeld az életről

• „Csak úgy megbocsátani túl egyszerű. Véletlenül elfelejthetem ugyan, ami történt, de nem bocsátok meg. Annál sokkal jobban szeretem a bosszút.”

• „Mindig kifogástalanul tisztán megyek lefeküdni. Gyerekkorom óta. Gyerekkoromban az anyám azt mondta: „Éjszaka felébredhetsz, és hirtelen meghalhatsz, ezért mindig ügyelj arra, hogy tökéletesen nézzél ki.”

• „A könyvek igencsak kemény drogok. Így én egy boldog könyvfüggő vagyok.”

• „Naponta 7 órát alszom. Ha lefekszem 02:00-kor, felébredek 9:00-kor. Ha éjfélkor lefekszem, 07:00 órakor ébredek fel. Nem kelek fel korábban, a házam akár össze is omolhat, de akkor is pontosan hét órát fogok aludni.”

• „A fényképezésben az tetszik igazán, hogy egy olyan pillanatot képes rögzíteni, amely örökre eltűnt és nem reprodukálható.”

• „Több könyvem van, mint amennyi polcom, ahová elférnének. És el is olvastam őket. Olyan vagyok, mint Schwarzenegger, csak én az agyamra gyúrok. Agyépítő vagyok.”

• „A magányosság a legnagyobb luxus, amit megengedhetek magamnak. Csak egyedül kell lennem, harmóniában önmagammal, különben az az én már nem is én vagyok.”