„A legjobb diéta az optimizmus és a boldogság” – a kiemelkedő divattervező, Karl Lagerfeld életszabályai

„Csak úgy megbocsátani túl egyszerű. Véletlenül elfelejthetem ugyan, ami történt, de nem bocsátok meg. Annál sokkal jobban szeretem a bosszút.”

2019. február 19-én elhunyt a legendás német divattervező, egyben a Chanel divatház kreatív igazgatója, Karl Lagerfeld. Egy valódi nagybetűs emberről, aki örökre megváltoztatta a divatot ötleteivel, emlékezhetünk most meg a kiemelkedően híres tervező halhatatlan idézeteivel.

Karl Lagerfeld a divatvilág leghíresebb arca. Felfedezte számos híres ember tehetségét, alapított egy saját márkát és ő futtatta fel a Chanel divatházat. Mindenki imádta: a világ tervezőitől és modelljeitől át egészen az egyszerű emberekig. A fekete dioptriás szemüveg, a lófarkban hordott haj és az elegáns megjelenése mind Lagerfeld jellegzetességeihez tartoztak, ezért mi is mindig így fogunk emlékezni rá. Mostani összeállításunkban Karl Lagerfeld kiemelkedő kijelentéseit olvashatják olvasóink.

Karl Lagerfeld kijelentései a szépségről

• „Ne csak a megjelenésre összpontosítsunk. A tapasztalataink tesznek minket érdekessé. Úgy gondolom, hogy mindannyiunk számára hasznosak lehetnek azok az idők, amikor nincs túl sikeres napunk, mert utána jön az az idő, amikor ismét fizikailag vonzóvá válunk.”

• „A szépségre való törekvés vágya valójában nagyon veszélyes motiváció. Úgy gondolom, hogy a tiszteletreméltó megjelenés elegendő ahhoz, hogy felhívja a figyelmet belső világodra és lelkedre.”

• „A legjobb diéta az optimizmus és a boldogság.”

• „Amikor belefáradtam a hosszú és göndör haj divatjába, márpedig nekem pontosan ilyen hajam van, egyszerűen összefogtam. Ez 1976-ban történt. A lófarok a legegyszerűbb frizura. Számomra tökéletes, mert nem vagyok egy nagyon tehetséges fodrász. Nem szeretem a hajzselét és más szereket, csak fehér port használok a stílusom kialakításához: a hajam már úgy is teljesen hófehér.”

Karl Lagerfeld a nőkről

• „Soha nem ítéltem el azokat a nőket, akik gyönyörű életet akarnak. Soha nem értettem azonban azokat a férfiakat, akik arra panaszkodnak, hogy a nőknek csak pénzre van szükségük. Maguk is az ápolt nőket nézik meg, akik gyönyörű ruhákban, kellemes parfüm illatban ragyognak. Azt mondják, hogy a szépség nagy áldozatot igényel. Ez hazugság! A szépség pénzt igényel.”

Karl Lagerfeld a divatról

• „A sportnadrág a vereség jele. Ha már abban jelensz meg, akkor ez azt jelenti, hogy teljesen elvesztetted az irányítást a saját életében.”

• „A divattervezők az ízlés diktátorai.”

Karl Lagerfeld az életről

• „Csak úgy megbocsátani túl egyszerű. Véletlenül elfelejthetem ugyan, ami történt, de nem bocsátok meg. Annál sokkal jobban szeretem a bosszút.”

• „Mindig kifogástalanul tisztán megyek lefeküdni. Gyerekkorom óta. Gyerekkoromban az anyám azt mondta: „Éjszaka felébredhetsz, és hirtelen meghalhatsz, ezért mindig ügyelj arra, hogy tökéletesen nézzél ki.”

• „A könyvek igencsak kemény drogok. Így én egy boldog könyvfüggő vagyok.”

• „Naponta 7 órát alszom. Ha lefekszem 02:00-kor, felébredek 9:00-kor. Ha éjfélkor lefekszem, 07:00 órakor ébredek fel. Nem kelek fel korábban, a házam akár össze is omolhat, de akkor is pontosan hét órát fogok aludni.”

• „A fényképezésben az tetszik igazán, hogy egy olyan pillanatot képes rögzíteni, amely örökre eltűnt és nem reprodukálható.”

• „Több könyvem van, mint amennyi polcom, ahová elférnének. És el is olvastam őket. Olyan vagyok, mint Schwarzenegger, csak én az agyamra gyúrok. Agyépítő vagyok.”

• „A magányosság a legnagyobb luxus, amit megengedhetek magamnak. Csak egyedül kell lennem, harmóniában önmagammal, különben az az én már nem is én vagyok.”