Egy napra megállt az élet Etiópiában, hogy mindenki részt vehessen a rekorddöntő faültetésen

Még a hivatalok is bezártak!

Etiópiában komolyan veszik a klímaváltozás kérdését: Az afrikai ország India rekordját döntötte meg az egy nap alatt elültetett fák számát tekintve, méghozzá nem is kicsivel!

A korábbi rekord ugyanis 50 millió elültetett facsemete volt 24 óra alatt, az új azonban 350 millió! Ez az elképesztő teljesítmény komoly szervezést és összefogást igényelt. Még a hivatalok is zárva tartottak a nagy esemény napján, és maga a miniszerelnök is ásót ragadott.

Etiópia célja nem a szenzációhajhászás volt, de annak örülnek, ha a hír hallatán más nemzetek is követik példájukat.

Az ország ún. nemzeti zöld programot hirdetett, melynek keretében 4 billió (!) fa elültetését tervezik ezen a nyáron. Ha ez megvalósul, az azt fogja jelenteni, hogy minden lakos átlagban 40 fát ültet el.

Etiópiában hosszú ideje nagyon komoly problémát okoz a szárazság, a globális felmelegedés pedig csak ront a helyzeten, így nem csoda, hogy nagyszabású akciókkal igyekeznek védekezni. Az ország területének jelenleg mindössze 4 százalékát borítja erdő, ezen az arányon kívánnak jelentősen javítani a közeljövőben.

Mint az sokak számára ismert, a fák segítenek az elsivatagodás megakadályozásában, elviselhetőbbé teszik az időjárást, és a levegő minőségére is pozitív hatással vannak.