A legjobb dzseki alapanyagok – miből készíts átmeneti kabátot?

dzseki alapanyag

Nehéz olyan dzsekit találni a boltokban, ami minden szempontból megfelel az igényeinknek. Nagyon sokan megyünk határozott elképzelésekkel vásárolni, csakhogy gyakran előfordul, hogy egyszerűen nincs a kínálatban olyan dzseki, átmeneti kabát, amit szívesen hordanánk – legyen szó akár a designról, akár a felhasznált anyagokról.

Ha tudsz és szeretsz varrni, előnyben vagy, hiszen megálmodhatod, megtervezheted, és elkészítheted magadnak álmaid kabátját. Csak a megfelelő anyagokat kell megtalálnod ahhoz, hogy tökéletes dzsekid legyen, amit mindig szívesen viselsz. Hogy mi ez az anyag, nagyrészt attól függ, milyen típusú kabátot tervezel.

Az örökzöld bőrdzseki

A bőrdzsekik mindig nagy slágernek számítanak, csak a fazon változik kisebb-nagyobb mértékben. Legtöbbször azonban az anyag valójában a közkedvelt műbőr anyag, ami olcsóbb és könnyebben használható, mint a valódi bőr. A mai műbőrök már nagyon jó minőségűek, és látványra egyre jobban hasonlítanak az igazihoz, így nem veszítesz semmit, ha ilyet használsz, sőt.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

Kombinálhatod a zsebeknél, gallérnál már anyagokkal, akár vászonnal is, hogy egy kis színt adja a dzsekinek, ettől még egyedibbé teheted a végeredményt. Sőt, maga a műbőr is lehet mintás, hogy ne csak egy színben gondlkodhass! Engedd szabadon a fantáziádat és készítsd el a legmenőbb műbőr dzsekit!

Vízálló, sportosabb fazonok

Amennyiben a sportosabb stílus híve vagy, egy klasszikus, vízlepergetős dzseki tökéletes lehet számodra – persze csak a megfelelő fazonban és színösszeállításban. Jó minőségű poliészter anyagok széles kínálatából választhatod ki azt, amelyik a legjobban tetszik, és kombinálhatod más árnyalatokkal, hogy még egyedibb lehessen az eredmény.

Arra figyelj, hogy bélés anyagot is válassz a dzsekidhez, ehhez tökéletes lehet a puplin vagy akár a vászon is. Ha fázós vagy, érdemes lehet a dzsekit polárral bélelni, de a bélés és a poliészter közé akár vékony réteg vliest is tehetsz.

Tervezz, szerezd be a megfelelő anyagokat, és alkosd meg azt a dzsekit, amit akár évek múlva is szívesen viselsz majd!