A mellműtét utáni gyógyulás – Mire lehet számítani?

drfalus

Minden bizonnyal nem sokat túlzunk azzal a kijelentéssel, mely szerint kevés olyan ember él a Földön, aki teljesen elégedett lenne magával. Leginkább a külsőségek tekintetében szoktuk úgy érezni, hogy változtatnánk valamelyik testrészünkön akkor, ha lehetne. A nők esetében a mellek mérete és formája szokott lenni az az adottság, ami komolyabb önértékelési gondot is eredményezhet. Természetesen több oka is lehet annak, hogy a keblekkel elégedetlenek a hölgyek: genetikai háttér, egészségügyi probléma, nagyobb fogyás, terhesség, és akár az „idő vas foga” is eredményezheti azt, hogy a tükörbe nézve nem azt látják, amire vágynak.

Szerencsés helyezteben vagyunk, hiszen manapság már viszonylag egyszerűen és gyorsan orvosolni lehet a mellel kapcsolatos elégedetlenséget, hála a plasztikai beavatkozásoknak. Akár csak szerte a világban, úgy Magyarországon is az egyik legtöbbek által választott szépészeti beavatkozások a mellkorrekciós műtétek szoktak lenni. A mellnagyobbításnak köszönhetően a mellek nagyobbak, dúsabbak és formásabbak is lehetnek, ez pedig önbizalmat és magabiztosággot eredményezhet majd a jövőben a nőknél. Sok kérdés fel szokott merülni az emberben a plasztikai beavatkozások előtt, ezek közül sokakat az érdekel, hogy mire lehet számítani a mellműtét utáni gyógyulás tekintetében.

A legpontosabb és legmegbízhatóbb választ mindig olyan helyen célszerű keresni, ahol valóban hozzáértő személytől kaphatunk választ! A www.drfalus.hu weboldalon több hasznos információt is találhatsz a műtét utáni életről. Dr. Falus György plasztikai sebész oldalán részletesen le van írva nem csak az, hogy a mellműtét utáni gyógyulás hogyan zajlik, de az is, milyen vizsgálatok előzik meg a beavatkozást, és mire kell felkészülni a műtét esetében. Mivel altatásban végzik a mellműtéteket, ezért úgy kell készülnie a pácienseknek, hogy a beavatkozás napján az éjszakát bent kell majd tölteni az intézményben, ám utána haza lehet menni. Mellnagyobbítás után 2 hónapig mindenképpen állandón viselni kell majd egy speciális, úgynevezett kompressziós melltartót, és vigyázni kell arra is, hogy csak tusoljon az ember, hiszen 8 hétig nem szabad áztatni a sebet.

Komolyan kell venni a mellműtét utáni gyógyulás időszakában a rendszeres kontrollvizsgálatokat is, hiszen az ilyen konzultációkon tudja a plasztikai sebész megnézni azt, hogy rendben gyógyul- e a heg, és minden az elvártak szerint alakul-e. Természetesen fájdalomra lehet számítani a mellműtét után, és pihenésre is szüksége lesz a szervezetnek. Az, hogy a munkába ki mikor térhet vissza, több dologtól is függ. Az egyéni adottságok mellett lényeges az, milyen munkakörben dolgozik a páciens, hiszen egy irodai, nagy fizikai megterhelést nem igénylő munkába akár már 1- 2 hét után is lehet menni, ám ott, ahol nehezebb munkát kell végezni, várni kell 2 hónapot. Dr. Falus Györgynél most lehetőség van arra, hogy egy ingyenes, személyes konzultáción tedd fel a felmerülő kérdéseidet!