A nagy pulcsi dilemma: cipzárral vagy nélküle?

pulcsi
pulcsi

Elnézve a pulcsi kínálatot azért bőven van min gondolkodni. Ott vannak a kapucnis modellek, aztán a kenguru szabású fazonok, de lehetetlenség megfeledkezni a kapucnit nélkülöző, és a cipzáros variációkról. A kollekciók tagjai mintásak vagy színesek, tehát a szó átvitt értelmében is sokszínűek. Na, de vajon melyik verzió a férfiasan tökéletes?

A divat csak egy lehetséges irányt mutat!

Az, hogy jelenleg mi a felkapott stílus alapvetően nem mérvadó. Már csak azért sem, mert ahogy két egyforma férfiú nem lépked a glóbuszon, úgy ízlés kérdésében sincsenek azonosságok. Hasonlóságok persze akadhatnak, és az is rendben van, ha a trend vonzó jegyeket kínál. De akkor sincsen ok pánikra, ha az egyéni elvárások mást diktálnak, mint amik globálisan főszerephez jutnak.

Úgyhogy leegyszerűsítve az a tökéletes, ami egyéni szinten minden kritériumnak megfelel. Ráadásul van egy elmés mondás a férfi divattal kapcsolatban, ami úgy hangzik, hogy egy ruhadarab nem a szabójától, hanem a viselőjétől válik olyanná, amilyenné. Tehát a férfias kisugárzás elsősorban nem a férfi pulóver érdeme. Az más kérdés persze, hogy sokat tehet hozzá a kerek egészhez.

A cipzáros modellek a réteges öltözködés híveinek utánozhatatlan kedvencei. Tény, hogy könnyű alájuk egy pólót vagy vékonyabb pulcsit felkapni, s ha épp melegebbre fordul az idő, akkor a vetkőzés sem tart sokáig. A zsebekbe kényelmesen elpakolhatóak az apróbb csecse-becsék, ami általában telefont, pénzt és kulcsot jelent. Sokszor a cipzáros verziókhoz kapucni is társul, amitől végképp kicsit kabátszerű a látvány. De pont ez az, ami a fazon sikerét adja. De igaz, ami igaz, nem mindenki rajong feltétel nélkül ezért a megoldásért.

Semmi gond, ugyanis a Bolf kínálatában megtalálható minden fazon és változat, minden igényt kielégítve. A kenguru vagy a kapucni nélküli, egyszerű szabású pulóverek is, amik szintén közkedveltek. Ami a színeket illeti: a fekete, a szürke, és a kék a keresettség éllovasai, de az első pillantásra meghökkentő variánsok is roppantul kedveltek, mint például a világos rózsaszín vagy a lila. Ugyanis második szemvillanásra látszik, hogy ezek az árnyalatok nagyon is karakteresek, és férfiasak, egyben.

A pulcsi csak zimankó idején kerülhet elő a gardróbból?

Egyáltalán nem. Vékonyabb és vastagabb modellek egyaránt elérhetőek, így aztán a férfi pulóver a nyár kivételével az év egészében jó szolgálatot tehet. Bár az kétségtelen tény, hogy ősszel és télen aranykorát éli, de bizony a tavasz is tartogathat bőven fogvacogtató meglepetéseket. Erre az elmúlt esztendők évszakai beszédes és bizonyíték erejű példák.

A minőségi alapanyagból készülő pulcsik nem egy szezonra, idényre szólnak. Éveken át hordhatóak anélkül, hogy kifakulnának vagy elvásnának. S mivel a divatosságuk kortalan, nem hat rá sem az idő, sem egyéb körülmény, így tényleg semmi sem akadályozhatja meg a maximális “kihasználást”.

Sokan úgy vélik, hogy az őszi-téli hónapok színei sötétebbek – igazodva a kinti állapotokhoz, míg a tavasz beköszöntével felbukkanhatnak a világos árnyalatok. Ám ez a kérdés ennél jóval árnyaltabb. Miért ne hozhatna magával fényt a sötétségbe mondjuk egy lila vagy éppen világosabb kék modell? S miért ne tompíthatná a ragyogó napfény erejét tavasszal egy fekete vagy sötét zöld variáció?

Ugyan a viselés számos dilemmájában meg lehetne fogalmazni általánosító kijelentéseket, de nem érdemes. Mert mindenkor az egyéni vélemény és ízlés az, ami igazán mérvadó!