Almafánkot sütöttem, hát ez nagyon finom lett

Az almafánk recept nagyon egyszerű, olcsó és finom. Ha a család fánkot kér, de nem akarok a szalagos változatával órákat tölteni, ezt szokam sütni.

A legjobb benne, hogy nem kell keleszteni, így tényleg percek alatt kész az édes finomság. Nagyon finom édesség és a család boldog, hogy nem kell rá sokat várni.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat kapcsold be hozzá

Az almafánk jó része gyümölcs, így legalább egy kis gyümölcsöt is eszik a család, nem csak süteményt. Tetszés szerint lehet fűszerezni, így tényleg a saját ízvilágotoknak megfelelően alakíthatod át ezt a receptet. A masszát kikeverjük és utána nincs más dolgunk, mint sütni.

Arra kell figyelni, hogy ne piruljon túl a tészta, de mégis jól át legyen sütve, hogy a belseje is megsüljön. a legjobb, ha közepes hőmérsékleten sütöd. Ez az finom fánk recept nálunk nagyon régi kedvenc, sokszor sütjük, mert nincs vele túl sok munka és hamar elkészül, mint a legtöbb sütemény.

Hozzávalók:

  • 4-5 nagyobb alma (Kb. 800 g),
  • 250 gramm liszt,
  • 2 tojás,
  • 80 gramm cukor,
  • fél csomag sütőpor (5 gramm),
  • 1 teáskanál fahéj.

Ez az a fánk, aminek az elkészítésétől tényleg nem kell félni, mert nagyon egyszerű, a csodás íze pedig megéri azt a kis munkát.

Egy kiadós vacsora után nálunk sokszor valami édességet ennének, ilyenkor jön jól ez a recept. Ha nincs sikered a fánksütésben, ezt akkor is nyugodtn kipróbálhatod, tényleg nagyon egyszerűen el lehet készíteni.