Amerikában a nagymamák nem töltik minden idejüket az unokákkal!

Az amerikai nagymamák nem töltenek sok időt az unokákkal. Ez számunkra kissé érdekes dolognak tűnik, mert nálunk a nagymamák az életüket is feláldoznák az unokákért.

A nagyszülők részt kell vegyenek az unokák életében, de nem kell elfoglalják a szülők helyét, ha csak nem ők nevelik a gyereket. Az amerikai nagymamák gyakran más államban élnek van, hogy csak egyszer egy héten beszélnek telefonon az unokával és csak karácsonykor látogatják meg őt. Vannak olyan nagymamák akiket meglátogatnak az unokák kéthetente, ha a nagyi közel lakik. Senki sem mondana le a munkahelyéről és a mindennapi megszokott életéről azért, hogy unokát neveljen vagy az iskolába kísérje.

Amerikában az emberek nagyon sokat dolgoznak, mert nagy a konkurencia. Ott senki sem lakik együtt a szülőkkel csak kivételes esetekben. Olyan családban ahol minden felnőtt egészséges, szóba sem jöhet az ilyesmi. Annyira egyszerű, hogy átadjuk a nagyszülőknek a gyerekünk nevelését és a mi saját életünket is. Első látásra kényelmes dolognak tűnik. A gyerek miért nem tölthet el egy egész napot a nagymamával?

Ha egy család a szülőkkel lakik és főleg a szülők házában, akkor a szülők érdekei automatikusan fontosabbá válnak mint a fiataloké, azért mert az ő házukban laknak és ők hoznak döntéseket. Ilyen helyzetben egyszerűen lehetetlen lenne a saját életeteket élni.