Amit a kutatók találtak egy Csernobili erdőben, az az egész világot sokkolta!

1986 április 26 án tragikus esemény történt a Szovjetunióban, amelynek híre az egész világot megrázta, ezen a napon történt az atomrobbanás Csernobil-ban. Ennek következtében Csernobil környékén rengeteg kiürített és elhagyatott területet találtak, ezért a kutatók egy olyan projekt indítását kezdeményezték, amellyel több információhoz juthatnak az üresen maradt területek állatvilágáról.

Úgy tűnik az emberek nagy mértékben befolyásolják az állatvilágot, mert Csernobill környékén olyan állatok megjelenését észlelték, amelyek egy évszázad óta nem jelentek meg ezen a környéken. Mi elhatároztuk, hogy ennek a projektnek az ideiglenes eredményeiről tájékoztatunk titeket, mert teljes eredmény csak az év végén várható, ugyanis akkor fejeződnek be a kutatások.

Az elmúlt 30 évben az állatok száma néhányszor növekedett az elhagyott területeken, ez azt bizonyítja, hogy kijelenthetjük azt a tényt, hogy a sugárzás nem annyira káros hatású az állatvilágban mint az emberek beavatkozása.

A kutatók figyelemmel követték az állati populációk nyomait a frissen lehullott hóban, a tavalyi év novemberi hónapjában pl. az ukrajnai zónában 42 videokamerát szereltek fel, az állatvilág megfigyelése céljából.

A kutatások azt bizonyítják, hogy a Csernobil körüli erdőkben jelentős mértékben megnövekedett a vaddisznók, a farkasok, az őzek és a rókák száma, emellett még olyan ritka állatfajokat is találtak, amelyek hosszú évek óta nem jelentek meg ezeken a helyeken ilyen pl. az európai sakál és a barna medve.

Jim Smith a Portsmouthi egyetem egyik professzora azt nyilatkozta, hogy a csernobili baleset egy tartalék létrejöttét eredményezte:” Mi nem azt állítjuk, hogy a sugárzásnak előnyei vannak, de az tény, hogy az emberek általi befolyásolások hiánya az állatok populációjának növekedését eredményezte.” Csernobil környékén még sikerült lencsevégre kapni bölényeket és Przewalskij lovakat is. Nos, amint látjátok sok esetben az emberiség többet árt mint egy radioaktív sugárzás, és ez a dolog igencsak elgondolkodtató mindenki számára.