Angliában elkezdték eltávolítani az analóg órákat az iskolákból, mert azt nem ismerik fel gyerekek

A gyerekek már nem tudják leolvasni az időt az analóg órákról

A digitális korszak újabb állomása: A mai iskolások nagy része már nem tudja leolvasni az időt a hagyományos óráról!

Az Egyesült Királyság számtalan iskolájában elkezdték leszerelni a tantermi analóg órákat, mert a gyerekek döntő többsége képtelen róla leolvasni az időt. A meglepő gyakorlatról a Godfullness nevű lap számolt be.

Malcom Trobe, az Iskolai és Egyetemi Vezetők Társaságának egyik elöljárója szerint a 18 év alattiak nagy része nem tudja megmondani a pontos időt a hagyományos órákról, ám ez nem a gyerekek képességbeli hiányosságaira utal. Mint fogalmazott:

Kisgyermek koruktól ahhoz vannak szokva, hogy az időt digitálisan látják, hiszen a telefonok, a számítógépek, a televízió és az okosórák is így mutatják a pontos időt. Ezek után nem csoda, hogy számukra ez a természetes, és azt várják, hogy az idő mindenhol ilyen formában jelenjen meg.

Az elöljáró hozzátette, a tanárok azt szeretnék, hogy a diákok stresszmentesek legyenek az óráikon, és csak a tananyagra fókuszáljanak, de az analóg óra többeknek is frusztrációt okoz, ezért döntenek egyre több oktatási intézményben azok eltávolítása mellett.

Trobe arra is felhívta a figyelmet, hogy a digitalizáció hihetetlen előretörése nem csak az analóg órákra van hatással, vannak súlyosabb mellékhatások is:

„Sok kisgyermek számára egyre nagyobb gondot okoz, hogy elsajátítsa a ceruza és a toll használatát. A helyzet az, hogy számítógépezés és telefonozás közben nem tanulják meg azokat a mozdulatokat, amik szükségesek ahhoz, hogy rendesen tudjanak tollal vagy ceruzával írni.”