Az utazás sokkal boldogabbá teszi az embert, mint a tárgyak vásárlása – egy kutatás szerint!

Az utazások sokkal több örömöt nyújtanak a számunkra mint az anyagi javak. Egy mostanában végzett pszichológiai kutatás szerint egy kellemes utazásnak az élménye sokkal hosszabb ideig megmarad bennünk, mint egy új dolog vásárlásakor érzett öröm.

A tapasztalatok okozzák a különbséget, mert személyesek és érdekesebbek, Thomas Gilovich tanár nyilatkozata szerint, amelyet a Personality and Social Psychology nevű újságban publikált.

Amikor az anyagi javakról beszélünk, akkor az öröm és az érdeklődés rövid idő alatt elmúlik, azért mert mindig másokhoz hasonlítjuk magunkat és irigyek vagyunk. Mások is vásároltak egy olyan kategóriájú termékből, mint én pl. TV, autó vagy bármilyen más dolog vásárlása esetén, csak ők a drágább és a jobb minőségű tárgyat vették meg. Mindez negatív érzéseket ébreszt bennünk.

Ezzel ellentétben egy értékes utazás az élményeinknek köszönhetően egyedi és szubjektív, más emberek utazásával összehasonlítva még akkor is, ha ők is a mi üdülésünkhöz hasonló utazáson vettek részt.