Azok a gyerekek akiket bevonnak a házimunkába, sokkal sikeresebb felnőttek lesznek

Egy a Minnesotai egyetemen elvégzett kutatás szerint a gyerekek meg kell szokják a házimunkát már 3 éves kortól.

Így a gyerek teljes neveltetést kap, világossá válik számára a felelősség és jó kapcsolatot fog kialakítani a családdal is. Valóban azok a gyerekek akik besegítenek a házimunkában sikeres felnőtté válnak.

Miért olyan fontos, hogy a gyerekek már kicsi korukban besegítsenek az otthoni munkába?

A házimunka felelősségre tanítja a gyereket. A felelősségvállalás azt jelenti, hogy bizonyos dolgokat akkor is el kell végezni, ha kellemetlennek tűnnek. A napi rendszerességgel elvégzett feladatok ösztönzik a gyerek gondolkodásmódját. A munkára szükség van, meg fogom csinálni akkor is, ha kellemetlen, mert ez is ugyanolyan fontos. Ez a fajta mentalitás formálja a gyerek hozzáállását a munkához.

A gyerek megtanulja azt, hogy nem kell mindenben a legjobb legyen, csak el kell végezze ezt a munkát anélkül, hogy jutalmat várna érte. A házimunka megtanítja a gyereket a hozzájáruláshoz. Amikor a gyerek besegít a háztartási munkába, akkor a házat amelyben él olyannak látja mint egy rendszer amelyben a család többi tagja is szerepet játszik.

Amikor a gyerek nem vesz részt a házimunkában, akkor az a meggyőződése lehet, hogy a házimunka most sem és soha nem lesz releváns a számára.

A házi munka megtanítja a gyereket az időgazdálkodásra és az önellenőrzésre. A gyerekek már kicsi korban megértik mit jelent keményen dolgozni és valamit megvalósítani és azt is, hogy a rájuk bízott fontos feladatokat időben elvégezzék.

Felfedezik a saját erősségüket és azt is, hogy a legelső helyre a munkát helyezzék. Más szavakkal kifejezve a gyerekek fejlesztik az önkontrollt, az idejük beosztását és azt is megértik, hogy a cselekedeteik eredményekhez vezetnek. Az önkontroll fejlesztése az élet korai szakaszában hozzásegíti a gyereket ahhoz, hogy sikeres felnőtté váljon, be tudja osztani az idejét, jól bánjon a pénzzel és bármilyen környezetben boldogulni tudjon.

Mindezek ellenére csak kevés szülő vonja be a gyerekét a házimunkába , sok szülő kiszolgálja a gyerekét, nem tanítja meg neki ezeket a fontos dogokat már gyerekkorban. Egy gyereknek már kicsi korában tudnia kell, hogyan hajtsa össze a ruháit, hogyan tartson rendet a szobájában, mossa el a poharát használat után és még sok ehhez hasonló dolgot meg kell tanulnia.