Csak főtt tojás és napraforgóolaj kell hozzá, aztán…

A gyönyörű húsvéti tojások festése az egyik leggyakrabban ápolt hagyomány, ami ráadásul az egész családnak elfoglaltságot ad. Ebben az évben nagyon szeretném meglepni a családomat valami újjal, egészen pontosan a tojásfestésnek egy szokatlan és érdekes módjával, amit a barátnőm mesélt el nekem.

Hogy a húsvéti tojások valóban szépek és vonzóak legyenek, ismerni kell pár titkot, trükköt. Ezek közül a legfontosabb a képzeleted, a képzelőerőd és persze a vágy, hogy a festett tojások különlegesek legyenek. A többi már csak technika és készség kérdése.

Hogyan fessünk tojásokat húsvétra?

A Ketkes szerkesztősége javasolja, hogy te is nézd végig az alábbi listát, mert biztosan lesz olyan szokatlan, vagy egyedi módszer a húsvéti tojások festésére, ami neked is tetszeni fog. Mindössze 15 percnyi időt vesz igénybe és máris büszkén tekinthetsz a szivárványszínű tojásokra.

Szivárványszínű tojás

Amire szükséged lesz:

  • főtt tojások (lehetőleg fehérek)
  • öt különböző színű ételfesték
  • szalvéta
  • egy tálka a festéshez és egy kanál

A munkafolyamat leírása:

1. Főzzük keményre a tojásokat.

2. A festéket vízben oldjuk fel, majd öntsük bele a poharakba. Ezután minden egyes tojást csomagoljunk be szalvétába, jó szorosan, amennyire csak lehet. A szalvétának teljesen hézag nélkül be kell fednie a tojás felületét.

3. Az asztalra, illetve arra a helyre, ahol festeni fogunk, terítsünk egy régi terítőt, vagy tegyünk alá egy nagy tálcát, nehogy a lecsöppenő festékcseppek megszínezzék az asztalt.

4. Ezután cseppentsünk néhány csepp festéket a tojásokra. Használjuk minden tojáshoz az összes színt, egészen addig, amíg a tojás körüli szalvéta teljesen elszíneződik. A festék, természetesen, áthatol a szalvétán és teljesen véletlenszerű mintákat hoz létre a tojás felületén.

5. Amikor a szalvétát teljesen megszíneztük, hagyjuk a tojást száradni 6-7 óra hosszáig.

6. Ha a szalvéta teljesen megszárad, bontsuk ki a tojást. Íme, készen is vannak ezek a szivárványszínű szépségek!

És itt van egy másik kreatív mód a húsvéti tojások festésére. Az eredmény ez esetben is lenyűgöző!

Márványmintás tojás

Amire szükséged lesz:

  • főtt tojások (lehetőleg fehérek)
  • különböző színű ételfestékek
  • víz
  • fél evőkanál napraforgóolaj

A munkafolyamat leírása:

1. Oldjuk fel a vízben az ételestéket, majd adjunk hozzá a fél evőkanál olajat és alaposan keverjük össze.

2. A tojásokat óvatosan engedjük bele a festékbe és egy kanállal óvatosan forgassuk át őket.

3. Vegyük ki a tojásokat a festékből, majd töröljük le nedves ruhával. A festés eredményeként olyan festett tojásokat csodálhatunk meg, amelyek könnyed márvány hatással bírnak.

Ketkes szerkesztőség tanácsai

Remélem, neked is tetszettek ezek az egyszerű, de érdekes húsvéti tojás-festési ötletek. És te hogyan készíted, fested a húsvéti tojásokat? Nagyon örülnénk, ha megosztanád ötleteidet a kommentrovatban!

Érdemes ezt a hasznos cikket elmenteni könyvjelzőként, és mint mindig: ne felejtsd el megosztani ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel sem!