Csoki örvényekkel díszített isteni habcsók

Gyönyörű, guszta, ellenállhatatlanul finom, mi kell még? :-) Nálunk gyakran szerepel a desszertes asztalon.

Hozzávalók:

:

 • 2 tojás fehérje (szobahőmérsékletű legyen)
 • 1/4 teáskanál borkő
 • 60 g kristálycukor
 • fél teáskanál vanília aroma
 • 30 g tortabevonó csoki (kis darabokra vágva)

Elkészítés:

 1. Egy hőálló tálban a csokit 1 percig olvasszuk a mikróban. Majd 15 másodperces időközökre visszatesszük, amíg a csoki már félig elolvadt. Majd kivesszük a mikróból és simára kevergetjük. Ha még szükségesnek érezzük, tegyük vissza egy kicsit a mikróba. Kihűtjük.
 2. Egy keverőtálban felverjük a tojásfehérjét és a borkőt a kézimixer közepes majd magas fokozatán. Amikor már kis csúcsok formálódnak, amikor kivesszük a habverőt, lassacskán bele adagoljuk a habba a cukrot és a vaníliát, miközben folyamatosan verjük a habot. Addig verjük, amíg a habunk kissé fényes nem lesz.
 3. A megolvasztott – és kihűtött – csokink felét beleöntjük a habba, beleforgatjuk óvatosan, majd végül a maradék csokit is beleforgatjuk. Nem kell nagyon alaposan beleforgatni a habba a csokit, az a cél, hogy a fehér habban látszanak a csoki örvények.
 4. Fagyiskanállal halmokat rendezünk egy sütőpapírral bélelt tepsire, kb. 4-5 cm távolságra egymástól.
 5. 90 fokra előmelegített sütőben 90 percig sütjük a habcsókokat, sütés közben egyszer fordítsuk meg a tepsinket. Kapcsoljuk le a sütőt és hagyjuk a habcsókokat kihűlni 6-8 órán keresztül, vagy egész éjszaka (Nálunk nem bírta ki a habcsók a 6-8 órás várakozási időt, mohók voltunk :-)).
 6. Légmentesen záródó dobozban tároljuk (ha esetleg nem fogyna el azonnal :-) )