Egy gyakorlott háziasszony elárult néhány titkot, hogyan is lehet könnyebb a takarítás!

Mindenki azt szereti, ha az otthonában rend és tisztaság van, de többször is előfordulhat, hogy egyes helyeket kihagyunk a takarítás során, mert sietünk vagy mert nehezen elérhetőek.

Ma szeretnénk bemutatni nektek néhány olyan hasznos tippet, amelyek könnyebbé teszik a mindennapi feladatainkat.

1. A vécécsészé

A víztartályba öntsünk 1 dl ecetet, majd húzzuk le a vécét, ezt ismételjük meg még néhány alkalommal és a vécécsészé gyönyörű és tiszta lesz.

2. A seprű

A seprűk és a kefék nagyon könnyen összepiszkolódnak és tele lesznek baktériummal. Először szedjük le róla a piszkot, tegyünk egy vödörbe mosószeres vizet, ebbe áztassuk a seprűt egy órát.

3. Mosdókagyló

A mosdókagyló tisztításához használjunk szódabikarbónát. Szórjunk a mosdókagylóba szódabikarbónát, egy mosogatószivaccsal dörzsöljük át. Ezután tegyünk a szivacsra ecetet, majd ezzel is dörzsöljük át a kagylót. Hagyjuk 20 percet, hogy kifejtse a hatását, ezután  öblítsük ki tiszta vízzel.

4. A megsárgult párnák

A párnahuzatot sűrűn mossuk, de a párnákat ritkábban. Ha szeretnénk, hogy a párnánk is makulátlan tiszta legyen, akkor tegyünk be 2 db párnát a mosógépbe, majd folyékony mosószert és ecetet használva indítsuk el a mosást 40 fokon.

5. A kanapé

A bőrhuzattal bevont kanapé kivételével a többi fekvőhely a most bemutatásra kerülő módszerrel tisztítható. Először tisztítsuk le a kanapét egy kefével, majd szórjunk az egész felületre szódabikarbónát és hagyjuk rajta 20 percet, hogy kifejtse a hatását, majd porszívózzuk le a kanapét. Végül pedig töröljük át egy nedves szivaccsal.

6. A szőnyegek

Ha nem szeretnénk a piszkos vagy pecsétes szőnyeget tisztítóba vinni, akkor öntsünk a szőnyegre egy kevés mosószert, majd dörzsöljük át egy kefével. Hagyjuk 20 percig rajta, ameddig kifejti a hatását, majd tiszta vízzel öblítsük le és szárítsuk meg hajszárítóval.

7. A kád

Ha a fürdőkádon sárga foltok vannak, öntsünk egy kevés ecetet egy szivacsra, ezzel töröljük át a kádat, utána pedig öblítsük ki tiszta vízzel.

8. A járólapok és a csempe

Egy puhább ecetes vízbe mártott kefével tisztítsuk meg a csempét, hogy eltávolítsuk róla a port és a piszkot. Tegyünk egy szórófejes flakonba ecetet, a piszkosabb részeket a járólapon és a csempén szórjuk be szódabikarbónával, majd permetezzünk rá ecetet. Ismét dörzsöljük át kefével az érintett felületeket, majd töröljük át egy nedves szivaccsal.