Egy neurológus szerint betegségeink oka a félelem és a stressz

Az utóbbi években egyre nagyobb teret nyert az a gondolat, miszerint minden betegségnek lelki okai vannak. Sok szakember is ezen az állásponton van, elég, ha csak arra gondolunk, hány baleset, vagy sérülés történik kimerültség, koncentrációhiány, vagy stressz miatt. Amikor túlterheltek vagyunk, vagy nagy terheket cipelünk a lelkünkben, az megbetegítheti testünket.

Így gondolja a neves román orvosprofesszor, Dumitru Constantin Dulcan is, aki azt mondja, a harag, a félelem, az irigység és a stressz megbolygatja szervezetünk pH egyensúlyát, és savasodást eredményez, ez pedig számtalan betegség melegágya lehet. A professzor bővebben is kifejtette gondolatait egy interjúban:

„Sajnos napjainkra elképesztő méreteket öltött a gyűlölet, a harag, a féltékenység, a stressz, és az indulatosság.

Ezek az érzések és állapotok depressziót okozhatnak (olykor kisebb, olykor nagyobb mértékűt), ez pedig felborítja a pH-szintünk egyensúlyát, az így kialakuló savas közeg pedig megfelelő terep a betegségek kialakulásának. Ha minden tőlünk telhetőt szeretnénk megtenni a betegségek elkerüléséért, akkor az alábbiakra kell figyelnünk: fordítsunk elegendő időt a pihenésre, étkezzünk egészségesen, ne hanyagoljuk el a rendszeres testmozgást, valamint legyünk bizakodóak és optimisták. Olyan tevékenységeket keressünk, amiket szenvedélyesen szeretünk. A jó hobbi megtalálása nagyon fontos, sokan ugyanis munkájukra kötelező nyűgként tekintenek, nem élvezettel végzik azt.

A negatív gondolatok lassan mérgeznek meg minket, a pozitív hozzáállás viszont gyógyír. Ha nincs más, legalább a fantáziánkban, a fejünkben képzeljük magunk elé azt az élethelyzetet, amelyre vágyunk!”

Te egyetértesz az orvossal?