Ne várjunk el semmit a gyerekektől, hagyjuk, hogy önállóak legyenek és a saját életüket éljék

Sok féle módon lehet gyereket nevelni, egyes szülők már kicsi korban bele táplálják a gyerekbe, hogy felnőttkorában sikeres ember kell legyen, mert ellenkező esetben semmit sem ér az élete.

Nem jók az ilyen metódusok, a gyerek számára az a legjobb, ha önállóságot, szabadságot biztosítunk. Mutassunk meg nekik jó pár lehetőséget majd hagyjuk, hogy fejlődjenek több dologban. Az a legfontosabb, hogy tudjuk mit jelent számunkra a gyerek.

Nekem személyesen a gyerekem boldogsága a legfontosabb, ha a gyermekem majd a világ másik végére szeretne költözni, mert önkéntes akar lenni, akkor én elfogadom az ő döntését.

Ne legyenek nagy elvárásaink a gyerekkel szemben és főleg azt ne akarjuk, hogy ő valóra váltsa a mi füstbe ment álmainkat. Szeressük a gyermekeinket és mutassuk meg nekik azt, hogy mindig van választási lehetőségük. Engedjük, hogy szabadok legyenek és választhassanak.

A dicséret nagyon jó hatással van a gyerekekre, a kisebbekre is, ha megdicsérik őket akkor büszkék magukra. Engedjük meg a gyerekeinknek azt, hogy az ő saját kis dolgaikat egyedül végezzék el, mert így azt fogják érezni, hogy képesek rá és erősek.