Egyedül sétált az utcán a síró kisfiú, de senki sem ment oda, hogy segítsen neki! Döbbenetes közöny övezte!

Egy különös történetet írt le a Pesten Hallottam csoport egyik tagja. A hétvége folyamán Pesterzsébeten történt a meglepő eset.

A bejegyzés írója hétvégén, gyereksírást hallott, már este volt és arra lett figyelmes, hogy a kicsi egyedül kóborol. Mivel senki sem állt meg segíteni a gyermeknek, ő és a párja mentek oda hozzá, hogy segítsenek. A bejegyzés írója egyszerűen nem értette, hogy az emberek, hogyan mehetnek el egy síró gyermek mellett, aki teljesen egyedül van. Az emberi közöny csúcsa!

A Pesten Hallottam egy zárt csoport, az ott megjelenő írásokat csak a csoport tagjai láthatják, ezért idézzük a bejegyzést:

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

“Sosem posztoltam még, de emellett nehéz elmenni szó nélkül!

Percekkel ezelőtt történt Pesterzsébeten.

Keserves gyermeksírásra lettem figyelmes, mire kimentem az erkélyre. Velem szemben egy alig pár, talán 4-5 éves kisfiú az utca túl oldalán.

Kivehetetlen volt, mit mond.

Besétált az út közepére, miközben autók jöttek-mentek. Senki sem kérdezte meg tőle, miért van egyedül.

Jött a villamos, majd azt hittem, felszáll, mivel integetett neki. Párom lement megkérdezni, tudunk-e segíteni, közben pontosan 4-en sétáltak el mellette, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Én a rendőrséggel beszéltem, míg a párom a kicsit nyugtatta.

Először elment a szemben levő utcába, és nem kért a segítségből, hisz idegenek vagyunk számára. Majd párom elkapta, és nyakába borult sírva, mire jött egy kisteherautó… az édesapa és egy barátja ült benne. “Köszönöm, köszönöm….”

Majd elhajtottak.

Kérdem én… mind a villamosvezetőt, mind azt a 4 embert, aki látta, és elment mellette, szerintük normális, hogy vasárnap este 20:30 körül egy kisfiú teljesen egyedül kóborol a nyílt utcán?!?!?!

Elszomorító, és egyben felháborító, hogy mindig van lejjebb!

Köszönöm a rendőrségnek a készséges munkáját, mert azonnal kapcsoltak, és segítettek, bár megoldódott ugyan addigra, de ez borzalmas. Mindketten megrázva és döbbenten ülünk itt, és nem találunk szavakat!

Emberek könyörgöm, figyeljünk már egymásra!!!”

A bejegyzéshez rengetegen hozzászóltak, sokan úgy vélték, hogy meg kellett volna várni a rendőröket a biztonság kedvéért, mert ki tudja, ki ült abban az autóban, amibe beszállt a gyerek. A hozzászólók egy része attól tartott, hogy nem a gyermek édesapja ült az autóban.

A bejegyzés írója megnyugtatta a hozzászólókat:

“Mindenkinek igazat adok, jogos minden felvetés. De a kicsi sírva bújt párom nyakába, és mikor meglátta az apját, rögtön odaszaladt a kocsihoz.”

Neked mi a véleményed?