Élet az orchideák mellett: a virág, amely képes megsértődni, de nagyon hálás is tud lenni!

Ez a hölgy Natalia, ő kültéri tervezőként dolgozik. Van egy kertrendező vállalkozása, valamint virágokat is termeszt. Nagyon szereti a virágokat és a növényei ezt meg is hálálják neki.

A növények iránti szeretet akkor alakult ki, amikor megkapta élete első orchideáját, ajándékba. A férje Nők napja alkalmából lepte meg ezzel a különleges ajándékkal. Miért volt ez számára annyira különleges ajándék?

Azért, mert egy nagyon hideg országban élnek, ahol az egzotikus növények ritkaságnak számítanak. Natalia először egy üzletben látta meg ezt a csodálatos virágot és azonnal bele szeretet.

Néhány nappal később a hölgy férje úgy gondolta, ideje tavaszt varázsolni az otthonukba, így kézen fogta a feleségét és elmentek együtt a virágkereskedésbe. Natalia kihasználta az alkalmat és több különböző típusú orchideát vásárolt. Úgy vigyáztak rájuk, mint a gyerekekre, betakargatták őket, hogy meg ne fázzanak a növények.

Az online vásárlásoknak és a sok utazásnak köszönhetően Natalinak volt alkalma még több orchideát beszerezni, így 90 növénye lett otthon.

Hogyan neveld az orchideát otthon?

A szakértő szerint az egyik legigénytelenebb orchidea féle, a Lepkeorchidea. Ezt könnyedén tarthatjuk a lakásban, ha megfelelően gondozzuk, káprázatos virágokkal fogja meghálálni a törődésünket. Nem igényel túl sok odafigyelést és öntözést, 10 naponta elegendő meglocsolni.

Natalia úgy gondolja, hogy minden növény érzi a környezete energiáit. „Képesek megsértődni, igényessé válni, de nagyon hálásak is tudnak lenni.”

Rengeteg orchideája van, de úgy véli, hogy nehéz szaporítani őket. A szaporított orchidea palánta 3 – 4 év elteltével virágzik majd.

Minden orchidea képes akár 2 – 3 hónapig is megőrizni a virágait, ha megfelelően gondozzuk. Egyes fajok akár 3 évig is virágoznak, szüntelenül. Az orchideák minden ablakpárkányt elfoglalnak a lakásukban és van egy külön szobájuk, ahol csak növények vannak. A család ezt a szobát „nyári kertnek nevezi” Ebben a szobában pálmafák és más egzotikus növények is vannak.

Az orchidea úgy tűnik az egzotikus virágok királynője!