Ezzel a furcsa módszerrel sikerült megszabadulnom a vakondtól! Sajnálom, hogy ezt nem tudtam hamarabb…

A vakond egy hasznos állat, mégis sok esetben több problémát tud okozni a kertben, ezért megoldást kell találnunk arra, hogyan szabaduljunk meg tőle.

Ma egy szokatlan, de hatásos módszert mutatunk be nektek. Semmi esetre se öljük meg a vakondot, mert elpusztítja a föld alatti kártevőket és védett állat. Csak olyan módszert válasszunk, hogy elhagyja a kertünket.

Íme a megoldás

Először meg kell találjuk a vakondtúrás bejáratát, lapáttal vagy a kezünkkel szórjuk el a vakond által készített földcsomót, az alján meg fogjuk találni a bejáratot.

Egy akármilyen ággal simítsuk arrébb a földet, hogy megtaláljuk a bejáratot. Néha a vakond által készült lyuk vízszintes, a bejárat pedig függőleges. Ha megtaláltuk akkor tisztítsuk meg a földtől.

Majd tegyünk egy sózott halfejet a lyukba, minél mélyebben helyezzük bele.

Egy kővel zárjuk le a bejáratot, hogy a vakond ne tudja kivenni a halfejet. Szórjuk vissza a földet, majd tapossuk meg jó erősen. Ennyi a csapda.

Mi történik ezután?A földbe helyezett halfej lassan fog lebomlani, mert a föld alatt nedvesség van, így a halfej nem fog hamar kiszáradni. A vakond „házában” áramlik a levegő, ezért nem rohad meg a halfej.

Miért ajánljuk a halfejet és nem a belsőségeket? Azért mert a fej lassan bomlik le és a kellemetlen szag bejárja a vakond „házát”. A vakond nem szereti a romlott hal szagot ezért tovább fog állni, elhagyja a kertet. Használjátok a fentiekben említett  módszert, ne pusztítsátok el a vakondot, mert a föld alatt élő kártevőkkel táplálkozik, ezért nagyon hasznos.