Félre az unalmas, egysíkú testtartással, és jöjjön egy kis mozgalmas izgalom!

állítható asztal

Minden nap pont ugyanúgy ülni? Pont ugyanott, megegyező testtartással, mint eddig? Ez nemcsak rémesen egyhangú, de rettenetesen egészségtelen is. Az emberi test mozgásra teremtetett. Ez az evolúciós örökségünk. Viszont a passzív életvitel és a hozzá társuló ülőmunka, ami sokszor még otthon is folytatódik, a betegségek táptalaja. Ez még akkor is igaz, ha a rendszeres testmozgás kicsit árnyalja a képet, ami jó hír, viszont az állandó, hosszan tartó ülés negatív élét mégsem tompíthatja.

Akkor mi a megoldás?

Nem kell lemondani sem a kényelemről, sem a praktikusságról. Az állítható magasságú asztal közbenjárásával vadonatúj dimenzióba helyezhető az irodai munka vagy éppen az otthoni ténykedés. Mindegy, hogy gépelésről, adminisztrálásról, rejtvényfejtésről vagy bármi másról van szó, az ülés, mint pozíció, kivédhetetlen. Igen ám, viszont ha az állítható asztal magassága paraméterezhető, akkor a monotonitás pár pillanat alatt megtörhető.

Óriási jelentőséggel bír önmagában az a változtatás, hogy bár az ülés megmarad, de a pozíció mégsem pontosan ugyanolyan, mint idáig. Sőt! A speciálisan egyedi igények alapján legyártott termék álláshoz is stabil támaszként szolgál. Az állómunka időközönkénti beiktatása szintén olyan preventív döntés, aminek hála az egészségmegőrzés ténylegesen megvalósulhat. 

Hány éves kortól célszerű minderre figyelni?

Sokan azt gondolják, hogy az ücsörgés problémája főleg felnőttkorban csúcsosodik ki. Ez igaz, ám az is kétségtelen tény, hogy mindez már gyermekkorban elkezdődik. Elég csak az ovira, később pedig az iskolára gondolni. Ezért annyira jó ötlet az állítható magasságú játszóasztal beszerzése, mert így még azelőtt elindulhatnak a pozitív változások, mielőtt a negatív következmények felbukkannának.

Bárhol helyet kaphat ez az innováció?

Igen, ez pusztán elhatározás kérdése. Az egyéni paraméterek gondoskodnak a testre, egyúttal helyre szabottságról. Mivel a lábak, valamint az asztal munkafelületének megjelenése egy az egyben a környezethez igazítható, így adott az ellenállhatatlan összkép.