Gyerek gumicsizmák – mit kell tudnod vásárlás előtt?

gyerek gumicsizma

A különféle gumicsizmák már nem csupán a mezőgazdasági dolgozók és a vadászok lábbelijeként szolgálnak napjainkban, ugyanis ez a praktikus modell számtalan dizájnban elérhető mindennapi viselet gyanánt is. Sőt a gumicsizmáknak külön divatja van, ráadásul még gyerekek számára készült változatokat is találhatunk ezekből. Egy-egy mutatós kislány gumicsizma láttán pedig azonnal megértjük, hogy ez miért van. Nézzük meg tehát, mire érdemes figyelnünk, mielőtt ilyen lábbelit vásárolnánk gyermekünk számára!

Figyeljünk oda a gyártóra

Mivel a gumicsizma egy funkcionális viselet, ezért egyáltalán nem érdemes megbízhatatlan márkáktól vásárolnunk. Hiába van mutatós dizájnnal ellátva egy kisfiú vagy kislány gumicsizma, ha bizony elenged a ragasztás, könnyen elszakad vagy beázik. Ezeket a lábbeliket ugyanis elsősorban azért vásároljuk gyermekeink számára, hogy kényelmesen átvészelhessék az esős évszakokat. Mindennek tetejébe a rosszabb minőségű darabokba könnyedén beledagadhat gyermekünk lába, és kellemetlen lábszagokat is okozhatnak a beázáson túl. Bizonyára egyetlen szülő sem szeretné, ha gyermekét az utóbbi miatt csúfolnák az óvodában vagy az iskolában… Ha nem tudjuk, milyen márkát válasszunk, akkor érdemes lehet körülnéznünk a CCC kínálatában. Itt garantáltan magas minőségű gyerek gumicsizmákkal találkozhatunk, méghozzá hatalmas kínálatban. Ráadásul mindezeket nem csupán a CCC üzleteiben, de a webáruházából is egyszerűen megvásárolhatjuk.

Nem mindegy, milyen méretet választunk

Talán ez így kissé érdekesen hangozhat, hiszen lábbeli vásárlásakor mindig figyelünk a tökéletes méret megtalálására. A gumicsizmák esetében viszont ez nem feltétlenül a pontos méret lesz. Ugyanis a hosszú séták során a passzosabb gumicsizmákba még akkor is beledagadhat gyermekünk lába, ha az amúgy jó minőséggel rendelkezik. Ezt pedig még az is tetézi, hogy a gyerekek folyamatosan növésben vannak, tehát a lábméretük is gyakran változik. Éppen ezért jobban tesszük, ha olyan csizmát választunk gyermekünknek, amely inkább egy kicsit nagyobb, minthogy passzos legyen. Arra viszont mindenképp vigyázzon, hogy ne vegyünk olyan túlméretezett gumicsizmát sem apróságunknak, amely lötyög a lábán, ez ugyanis balesetveszélyes lehet, tehát nem érdemes átesnünk vele a ló túl oldalára.

Érdemes gyermekünket is bevonni a választásba

Nem csupán a megfelelő méret, de az ideális dizájnt megtalálásához is fontos, hogy hagyjuk gyermekünket érvényesülni, elvégre neki kell majd viselni az adott gumicsizmát. Sok szülő sajnos csupán a saját ízléséhez mérten választ gyermeke számára lábbelit, ami elég nagy hiba, ha szeretnénk, hogy csemeténk örömmel viselje azt. A márka és a méret megválasztásában érdemes kereteket szabnunk az apróságoknak, viszont a legjobb választás mindenképp az, ha ezek betartása mellet gyermekünk maga választja ki a számára leginkább tetsző darabokat. Hagyjuk gyermekünket kibontakozni, hiszen az önkifejezés rendkívül fontos az egészséges énkép kialakulásához.