Gyúrás nélküli házi zsemle

A gyúrás nélküli zsemle nagyon egyszerűen elkészíthető, alig van vele munka. A hozzávalókat csak egyszerűen kikeverjük és miután a tészta megkelt csodás zsemléket süthetünk.

Ennek a receptnek a nagy előnye, hogy nem kell gyúrni, dagasztani a tésztát, csak tálba öntünk mindent és kikeverjük. Az ízén és állagán egyáltalán nem érezhető, hogy nem volt dagasztva a tészta.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá

A házi zsemlét te is szereted, de nincs kedved, időd tésztát gyúrni, dagasztani? Mutatunk egy sokkal egyszerűbb variációt, amivel sokkal kevesebb a munka és annyira finom, mint a hagyományos zsemle.

Kívül ropogós, belül puha, nagyon ízletes. Ráadásul nem szárad ki, ha előre megsütöd, másnap is fogyasztható, nem lesz kemény a tésztája. Mióta kipróbáltuk, nálunk ez a kedvenc zsemle recept, mert nagyon könnyű elkészíteni. Csak arra kell figyelni, hogy hagyjuk rendesen megkelni a tésztát, ettől lesz lágy és puha.

Hozzávalók:

  • 350 ml meleg víz,
  • 7 g porélesztő,
  • 1 teáskanál cukor,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 500 g liszt.

A videóban láthatod, hogyan készül, ha figyelsz a látottakra, csodás házi zsemlét kínálhatsz a családnak. Ha eddig nem mertél nekilátni a sütésnek, vagy túlságosan bonyolultnak tűnt, ezt a receptet akkor is érdemes kipróbálnod. Nem kell hozzá sok minden, a megadott mennyiségből 8 darab csodás zsemle lesz.