Ha a férj odafigyelne ezekre a dolgokra, a házasság sokkal tartósabb lenne

A szerelem egy fantasztikus érzés, de egy idő után amikor már bővül a család, sokszor csak másodlagos.

Gerald Rogers pszichológus kidolgozott pár olyan tanácsot, amelyeknek alkalmazása segítségünkre lehet, ha szeretnénk megmenteni a házasságunkat. Mivel ő elvált a saját bőrén érezte, hogy mit jelent ez a lelki tragédia.

A férfi állandóan vigyázzon a feleségére

Nem kell megvárni az ünnepeket vagy egy különleges alkalom eljövetelét ahhoz, hogy valami jót cselekedjünk a feleségünkkel. A szerelmet és a bizalmat ne úgy kezeljük mint kötelességet. Próbáljuk meg minden nap meghódítani őt és mutassuk ki neki mennyire nagyra tartjuk.

Vigyázzunk a szívünkre

Úgy ahogy vigyázunk a férjünkre vagy a feleségünkre, ugyanúgy kell vigyáznunk a szívünkre is, hiszen a szív a szerelem kelléke is. Ne feledjük, hogy a párunknak is kell helyt adjunk a szívünkben.

Legyünk szerelmesek újra és újra

Az ember mindig változik, ahogy telik az idő a házastársak sem olyanok már mint akkor amikor összeházasodtak. Tanuljuk meg elfogadni azt, hogy a feleségünk is megváltozott és szeressünk bele újra, értékeljük őt ugyanúgy mint amikor beleszerettünk.

Arra törekedjünk, hogy minden jót meglássunk

A férj mindig azokra a dolgokra koncentráljon amiért szereti a feleségét. Ha a feleség hibáira gondol a férj és azzal foglalkozik, akkor mindig a rossz dolgokat fogja meglátni a feleségében, ha az bármit is csinál. Minden ember téved, de a szerelem és a megbocsájtás kéz a kézben járnak.

Ne a feleségben keressük a hibát

A feleség nem képes arra, hogy boldoggá vagy boldogtalanná tegye a férjét, ez általában mindig saját magunktól függ. Ezért a férj ne a feleséget hibáztassa, ha nem teszi őt boldoggá, inkább keresse a problémát saját magában és akkor egy nagy lépést fog tenni a boldogság felé.

Ne dühöngj

Amikor a férjnek rossz napja van, ne a feleségén töltse ki a dühét, hiszen ő áll hozzá a legközelebb és csaj jót érdemel.

Érezze, hogy fontos

Elegendő egy ölelés a férj részéről és a biztatás, hogy mindig mellette van.

A férj ne féljen attól, hogy nevetséges lesz

A feleség előtt nem kell a férj megjátssza magát. Meg kell tanulniuk mindkettőjüknek ironikusnak lenni, ez a legjobb megoldás stresszhelyzetekben.

Örüljünk a kapcsolatnak

A házaspárok meg kell tanuljanak örüülni a kapcsolatuknak.

A férj mindig legyen a felesége mellett, amikor annak szüksége van rá

A férj ne csak időt szánjon a feleségére, hanem a lelkéből jövő figyelmet is. Ilyenkor a férj tegyen meg mindent azért, hogy a felesége megszabaduljon a rossz gondolatoktól és 100 százalékban foglalkozzon vele.

Bizalom

A férj adjon lehetőséget a feleségének arra, hogy kamatoztassa a nőiességét és érezze azt, hogy maximálisan megbízhat a férjében, még akkor is amikor a legintimebb dolgokról van szó.

Ne legyünk buták

A férj ne viselkedjen bután amikor téved vagy hibázik, hiszen tévedni emberi dolog. Az a fontos, hogy tanuljon a saját hibájából.

A férj legyen sebezhető

A férj mindig ossza meg a feleségével az aggodalmait és az érzéseit is.

A férj is legyen nyitott

Ha a házastársak bizalomban és megértésben akarnak élni, akkor a férjnek is tudnia kell megeszélnie a dolgokat. Nagy bátorságra van szüksége néha egy férfinek, de ezt meg kell tennie azért is, hogy a felesége úgy szeresse amilyen ő valójában.

Fejlődés

A víz amelyik állandóan mozgásban van, az mindig friss és hűsítő. Ugyanígy kell viselkedni a házastársaknak is, keresniük kell közös elfoglaltságot maguknak.

Rivalizálás

A pénz egy játék amelyet a férj és a feleség kezel és ők ketten nem ellenfelek, ezért a győzelem is mindkettőjüké.

Tanuljunk meg megbocsájtani

Mindig a jövőre kell gondolni, nem a múltra. Ha a múltban elkövetett hibák nincsenek megbocsájtva, akár a férj, akár a feleség részéről, akkor az problémát fog okozni a kapcsolatukban. A megbocsájtás szabadságot és szeretetet jelent.

Mindig válasszuk a szerelmet

Ez a tanács mindent magába foglal. Ha a szerelem a házasság motorja, akkor a házasság biztonságban van.