Ha erős vagy, ridegnek tűnsz, ha elmondod amit gondolsz, arrogáns vagy, ha nem mondod, zárkózott vagy…

Ha meghízol akkor nem törődsz magaddal. Ha lefogysz akkor nem figyelsz magadra, csak a kinézetedre gondolsz. Ha elmondod azt amit gondolsz akkor zavaró ember vagy. Ha azt választod, hogy hallgass, akkor kétszínű vagy.

Ha sírsz gyenge vagy. Ha erősnek látszol, akkor rideg vagy. Ha nem szeretsz akkor elbizakodott vagy. Ha szeretsz akkor biztosan hátsószándékaid vannak. Ha valami érdekel, akkor naiv vagy. Ha egyáltalán nem érdekel akkor arrogáns vagy. És így tovább, soha sem lesz mindenki elégedett veled.

Ezért éld az életed ahogyan te akarod, ahol akarod, akivel te akarod és hagyd a körülötted lévőket, hogy beszéljenek bármit.

Az emberek ki fognak beszélni a hátad mögött, nem fogja érdekelni őket, hogy te mit érzel, mit gondolsz, milyen okod van. Nem érdekli őket mit érzel, akkor amikor egy dologra egy bizonyos módon reagáltál. Nem fogja érdekelni őket az, hogy mi az igazság, mindenképpen kritizálnak.

Amikor ilyen emberekről van szó, akkor a legjobb, ha nem törődsz azzal, mit gondolnak, mondanak rólad. A világ tele van olyan emberekkel akinek véleménye van, de meghallgatni és megérteni nem tudják az embereket. 

Bármilyen jó is legyél, mindig fognak hibát találni benned. Bármilyen szép is legyél, mindig találnak valamit ami nem szép benned. Bármennyit is segíts nekik, mindig fognak találni olyan pillanatot amikor többet segíthettél volna. Bármennyire is szeretnéd azt, hogy mindenki elégedett legyen, mindig lesznek elégedetlen emberek.

Nincs értelme, hogy úgy éld le az életed, hogy másokra hallgatsz, mert lesznek olyan emberek akiknek mindent felajánlsz és ők a végén mégis azt fogják mondani, hogy nem kaptak tőled semmit.

Válassz egy olyan párt, aki a támaszod és ösztönöz téged, egy olyan párt, aki képes melletted a jövőt építeni, válassz egy olyan párt, akire számíthatsz és aki felajánlja neked azt az érzést, hogy akkor is melletted marad amikor a dolgok nem mennek a legjobban. A párod, mint bárki más, egy fél test és egy fél lélek, de az ő lelke túl nagy ahhoz, hogy beleférjen a félbe. 

Mikor megtalálod azt, aki a te párod, aki tényleg a te feled, mert mindenben kitart melletted, támogat és megvéd téged, akkor felesleges azzal törődnöd, hogy mit gondolnak rólad mások. Csak az a fontos, mit gondol rólad a másik feled, mert csak ketten tudjátok megoldani az élet nagy dolgait, ti tudjátok boldoggá tenni egymást, nem a szomszéd, az ismerősök és mások akik véleményt alkotnak. Ne törődj a világgal, ne törődj az emberekkel, örülj neki, hogy van melletted valaki, akire számíthatsz.