Ha szereted a tulipánokat, Keukenhofot látnod kell!

Köztudott, hogy Hollandia a tulipánok földje, így nem csoda, hogy a világ legnagyobb tulipánkertje is itt található. Keukenhof a holland főváros, Amszterdam közelében fekszik, az idén Március 21. és Május 10. között várja a látogatókat, akik egyedülálló élményben részesülhetnek, hiszen Keukenhofban 7 milliónál is több virág csodálható meg.

A több, mint 30 hektáros parkban 800 féle tavaszi virágot lehet megnézni, a szervezők pedig minden nap informatív bemutatókkal is készülnek.

Az 1857-ben tervezett parkot eredetileg a helyi kastély díszkertjének szánták.

Az 1950-es évek óta sokmillió tulipánhagymát ültettek el itt, emellett csodaszép jácintok és nárciszok is fellelhetőek a parkban.

Sok éve már az egyik fő attrakció a virágmozaik, ami az idén is látható lesz. A szervezők különböző tematikájú kerteket alakítottak ki Keukenhofban.

A Történelmi Kert bemutatja az évszázados hagyományokra visszanyúló tulipántermesztést, azok, akik a párjukkal érkeznek, a Cupido kertben váltatnak csókot, az Üdülőkertben pálmafák között pihenhetünk, a Teakertben pedig megnézhetjük azokat a növényeket, melyekből finom és egészséges teákat lehet készíteni.

A belépés a parkba az idén 17.5 euróba kerül a felnőtteknek (kb. 5900 forint), a 4-17 év közötti gyerekeknek pedig 9 euróba (kb. 3000 forint).