Használd ezeket, hogy többé egyetlen pókot se láss a lakásban!

Senki sem szereti a pókokat a házban, márpedig ahol kert van, ott akadnak szép számmal, főleg tavasszal és nyáron. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire nehéz megszabadulni tőlük, hiszen hiába szeded le, másnap újra megjelenik. Vegyi anyagokkal ugyan irthatod őket, de ezzel saját egészségedet is veszélyezteted, hiszen te magad is belélegzed a különböző rovarirtó spray-k hatóanyagait. Hogy létezik-e más megoldás? Természetesen igen!

A természetességen itt nagy hangsúly van, hiszen saját magunk és környezetünk szempontjából sem mindegy, hogy a kellemetlen rovaroktól erős vegyi anyagokat tartalmazó készítményekkel vagy natúr házi módszerekkel próbálunk meg megszabadulni. Ha ez utóbbi lehetőséget választod, csalódni biztosan nem fogsz, hiszen hatékonyságuk pontosan ugyanolyan, mint a bolti termékeké.

1. Citrusos illóolajok

A pókok irtóznak a citrusos illattól, ezért szerezd be őket illóolaj formájában! Vízzel elkeverve töltsd egy szórófejes flakonba és permetezd a fészkeikhez, a szoba sarkaiba. A citrom és a narancs héj is igen erős szagot áraszt magából, azokat is felhasználhatod, akárcsak a citromlevet!

2. Cédrus

A cédrus nagyszerű rovarriasztó. Bármilyen formában használhatod, a leghatékonyabb talán az illóolajjal tudsz lenni. De akár potpourri vagy más természetes formában is beszerezheted. Ha cédrusos kis illattasakokat vásárolsz, nemcsak a molyokat, de a pókokat is távol tarthatod a szekrényedtől.

3. Ecet

Sokféle tulajdonságát ismerjük, mégis meglepő lehet, hogy a rovarok elleni bevethető. 1 rész ecetet 2 rész vízzel keverjünk össze és fújjuk körbe vele a házat.

4. Borsmenta

A borsmenta illóolaja nagyon intenzív illattal rendelkezik, számos rovar elriasztására kiválóan használható. A legjobb, ha egy kevés mosogatószerrel kevered össze, de az ecettel is nagyszerűen működik. Nemcsak illóolaj formájában használhatod, éppúgy megfelel, ha mentalevélből teát készítesz.

5. Gesztenye

A gesztenye és a dió olyan anyagot tartalmaznak, amit a pókok egyenesen gyűlölnek. Hogy megérezzék és távol maradjanak a háztól, tedd őket az ablakpárkányra, hamarosan nyoma sem lesz a kis hálószövőknek.

Ha a szúnyogoktól is hasonlóan hatásos, ugyanakkor környezetbarát módon akarsz megszabadulni, akkor próbáld ki ezt a szúnyogriasztó módszert.