Hihetetlen mi mindenre jó az aszpirin! 9 hasznos felhasználási módja!

Az aszpirin az egyik legközismertebb gyógyszer. A fejfájást enyhíti, de más panaszok esetén is szokták alkalmazni, de ki gondolná, hogy nem csak gyógyhatásai vannak, sok másra is jó! Megmutatjuk mi mindenre használhatod az aszpirint!

A rovarcsípések ellenszere

Ha megcsípet valami, tegyél rá egy aszpirint. A viszketés és a fájdalom hamar elmúlik tőle.

A legjobb kézfertőtlenítő

Egy aszpirint oldj fel egy kevés frissen facsart citromlében és alaposan dörzsöld be vele a kezeidet. A bacilusokat eltünteti és még a bőröd is szebb és fehérebb lesz tőle.

A korpa ellenszere

Zúzz porrá 2 aszpirint és keverd hozzá egy kevés samponhoz. A felét vidd fel a hajadra, masszírozd a fejbőrödbe, hagyd rajta pár percig, majd mosd le és dörzsöld be a második adaggal. Hagyd rajta egy kicsit és öblítsd le a hajadat. A hajad korpamentes lesz!

Tovább friss marad a vágott virág

Dobj egy aszpirint a vázába és a vágott virág tovább friss marad.

Eltávolítja a foltokat

Két aszpirint oldj fel egy kevés vízben és kend be vele a foltokat. Majd mosd ki a ruhát, a foltoknak nyomuk sem lesz.

Bőrgomba és kiütések esetén is segít

Zúzz porrá pár szem aszpirint és naponta kétszer szórd be vele az irritált felületet, vagy a gombás területet.

Az izzadságfoltokat eltávolítja

Egy pohár vízbe tegyél 2 szem aszpirint, majd az oldatba áztasd be a foltos részt. Hagyd ázni legalább 1 órán át, majd mosd ki. Ezzel a módszerrel könnyen foltmentessé varázsolhatod a kedvenc ruháidat.

A szemölcs ellenszere

Zúzz össze pár szem aszpirint, tedd rá egy ragtapaszra és ragaszd a szemölcsre. Alkalmazd naponta a módszert, amíg a szemölcs le nem esik.

A tyúkszem és a bőrkeményedés ellenszere

Törj össze 6 darab aszpirint, keverj hozzá fél teáskanál citromlevet és egy teáskanál vizet, kend a tyúkszemre, ragaszd le ragtapasszal és 20 perc múlva mosd le, alkalmazd amíg a tyúkszem elmúlik. A bőrkeményedéseket kend be, hagyd rajta 10 percig, majd mosd le.