11 lecke Bill Gates-től az iskoláról és az életről!

Érdemes elgondolkodni rajta… Bill Gates (Microsoft alapítója) szavait idézve: „Minden első próbálkozást nevezzünk el 1.0-nak. Innen már csak tökéletesíteni kell.

 1. Az élet nem igazságos – szokj hozzá a gondolathoz.
 2. Kevesen törődnek igazán az önbecsüléseddel. Elvárják, hogy BIZONYÍTS, mielőtt elégedett lennél magaddal!
 3. Nem fogsz évi 60.000 dollárt keresni, ahogyan kikerülsz az iskolapadból. Nem leszel egyetlen cég alelnöke sem, amíg meg nem dolgozol érte.
 4. Azt gondolod, hogy a tanárod szigorú? Majd nézd meg, milyen lesz a főnököd!
 5. Gyorsétteremben dolgozni, nem lenézendő feladat. A nagyszüleidnek erről más volt a véleménye, ők ezt lehetőségnek nevezték!
 6. Ha valami nem sikerül, az nem a szüleid hibája. Tanulj a hibáidból.
 7. Mielőtt megszülettél, a szüleid nem voltak olyan unalmasak mint most. Azért lettek ilyenek, mert azon dolgoztak, hogy fizessék a számlákat, mossanak rád és azt hallgassák, hogy te milyen nagyszerűnek képzeled magad. Tehát mielőtt a szüleid generációját szeretnéd megváltoztatni, előbb rakj rendet a saját szobádban.
 8. Az iskolában a győztesek és a vesztesek is egyenlőek, de az életben NEM. Többször is lehet pótvizsgázni, de ez kicsit sem hasonlít a valódi világra.
 9. Az életet nem osztjuk szemeszterekre, nincs szabad nyár és csak kevés munkáltató foglalkozik azzal, hogy időt biztosítson a dolgozóknak arra, hogy “feltöltődjenek”. Töltődj fel a szabadidődben.
 10. Amit a tévében látsz az nem a valóság. A realitás az, hogy az emberek nem ülhetnek egész nap a kávézókban, mivel van munkájuk.
 11. A stréberekkel is légy kedves, egyszer eljöhet a nap, amikor ők lesznek a munkaadóid.

Bill Gates szavai!