Hogyan fogyjunk szülés után?

hogyan lehet fogyni szülés után
hogyan lehet fogyni szülés után

Kilenc hónapig hordott egy babát a szíve alatt, és bár bizonyára nagyon élvezte ezt az időszakot, egyfajta csalódás volt a szülés után.

Alig várta, hogy a szülészeten hagyja a terhességed alatt felszedett összes kilót. Nincs egyedül, a legtöbb anyának hasonló érzései vannak.

Mindannyian csalódottak, hogy olyan pocakkal hagyják el a szülészetet, amely még mindig úgy néz ki, mintha egy kisbaba lenne benne. Ugyanakkor büszkén hordja autósülésben vagy babakocsiban. Ekkor jut eszünkbe a kérdés, hogyan lehet fogyni szülés után?

Ráadásul a kilók a szülés után sokáig zavarják a nőket

Teljesen normális, hogy a terhesség alatt felszed néhány kilót. Hiszen nőtt a méhed, nőtt a vér mennyisége, egy kisbabát hordott a szíved alatt. A szervezet felkészült a szülésre és az azt követő szoptatásra. A súlygyarapodás a következők között oszlik meg:

 • A baba súja
 • Placenta
 • Magzatvíz
 • A mellszövet növekedése
 • Testzsír raktár
 • Vér a baba összekötéséhez és táplálásához

Tudta, hogy a 11 és 16 kg közötti mennyiség egészséges gyarapodásnak számít? De minden anya egyedi, ezért eltérhet tőle. De semmi ok az aggodalomra, a legtöbb kilogrammot a baba körüli rohangálástól és a szoptatástól fogja leadni.

Hogyan lehet fogyni szülés után?

Először is el kell mondani, hogy 9 hónapig nőttek a kilók, így biztosan nem helyes egy hét alatt megszabadulni tőlük. Minél több kilót hízik a terhesség alatt, annál tovább fog tartani a fogyás. Ez egy tény, amivel csak meg kell békélni. A tempó mindannyiunknál más és más, sok tényező befolyásolja.

 • Étkezési szokások
 • Anyagcere
 • Mozgás
 • Kor
 • A stressz mértéke
 • Az alvás minősége

Tudta, hogy kb 2 hónappal a szülés után már nem is szabad a súllyal foglalkozni? Próbál együtt élni a babával, a szervezet regenerálódik, a méh beburkolja magát.

Első számú tipp: Ne menjen bele semmilyen drasztikus diétába

A legtöbb redukciós diéta alkalmatlan az anyák számára, sokkal fontosabb a tápanyagbevitelről való gondoskodás. Ez a kismamáknál elég nagy probléma, mert a baba körül rohangálni nehéz, és sokunknak még nyugodtan reggelizni sem volt ideje. Aztán gyorsan bedobtuk az első dolgot, ami kézünk ügyébe került. Többnyire cukorral teli étkezés volt, de nem telített el minket a szükséges tápanyagokkal.

Még ha nehéz is, próbáljon meg odafigyelni arra, hogy mit eszik. Adjon hozzá sok fehérjét az étrendjéhez, amely gazdag sovány húsban, tejtermékekben, sajtban és burgonyában. Ezenkívül ügyeljen a halban, a lenmagolajban, a magvakban és a diófélékben található egészséges zsírokra is. Legyenek kéznél diétás harapnivalók a nap folyamán, például fehérjeszeletek formájában. Ne feledkezzünk meg az ivási rendszerről sem.

Második tipp: Szoptatás, szoptatás, szoptatás

A szoptatás nagyszerű módja a felesleges kilók elleni küzdelemnek. Minden alkalommal, a szervezet körülbelül 500 kalóriát fogyaszt, és ez számít. Ráadásul közben a méh összehúzódik, és vele együtt a test többi része is normalizálódik.

Harmadik tipp: Menjen sétálni

A kilók elleni küzdelemhez a mozgás egyszerűen hozzátartozik. Edzőterembe biztosan nem megy azonnal, nem is muszáj. Elég a babakocsival sétálni.