Hogyan használnak ki az emberek? 6 mód, ahogyan hasznot húznak belőled és te talán észre sem veszed!

A nem szót könnyű kimondani, de nem sokan alkalmazzák, akkor amikor kellene. Egyes esetekben pedig muszáj nemet mondani még akkor is, ha ez kellemetlen.

Amikor a semmiből felbukkan egy ismerős, haver, barát és kérései vannak, akkor érdemes rögtön gyanakodnod. Ma bemutatjuk nektek azokat a legfontosabb kéréseket, amelyekre kötelező nemet mondani.

1. Adj kölcsön

Egy ismerős, barát kölcsönt kér tőled, de neked már terved van a pénzeddel. Ebben az esetben mondj határozott nemet még akkor is, ha nehéz és mondd el nyugodtan azt, hogy miért döntöttél így.

2. Kezdjünk el együtt egy vállalkozást

Ha egy ismerősöd, barátod egy olyan projektet mutat neked amiről te azt gondolod, hogy nem fog sikerülni és emellett tudod, hogy a pénzügyeket nem kezeli a legjobban, akkor ne mondj rögtön nemet. Hagyj egy kis időt majd csak ezután közöld a döntésedet.

3. Segíts, nem tudom ezt egyedül megcsinálni

Vannak olyan emberek akiknek mindig szüksége van segítségre, még a legapróbb probléma megoldásánál is. Mondj nemet mert, ha nem akkor állandóan a segítségedet fogja kérni, te stresszes leszel, azonban ő vidám lehet, mert helyette megoldja valaki a gondját.

4. Úgy érzem magam mint otthon

Képzeld el, hogy az ismerősöd, barátod a családjával akkor jön hozzád amikor akar, hogy a medencédben pancsoljanak. Ezenkívül felborítja a napi programodat, elfogyasszák a reggelidet, vizes lábbal bejárkálnak a lakásba és még csak köszönetet sem mondanak mindezért. Ha nem mondsz határozott nemet, akkor vitával fog végződni a helyzet. Mivel egyszer mindenkinek elfogy a türelme. Az ismerősök és a barátok nem érezhetik otthon magukat másnál, mert abból csak probléma lesz.

5. Nincs készpénzem, majd később odaadom neked

Ha valaki soha nem visz magával készpénzt, az már önmagában is furcsa. Ha elmentek kávézni, vagy ebédelni és mindig neked kell fizetni, akkor egyértelmű, hogy kihasználnak. Tényleg ilyen emberekre van szükséged?

6. Senki nem fogja megtudni, ne izgulj

Ha valaki olyasmire kér, ami kockázatos, vagy valakinek rosszat csinálsz vele, akkor ne mondd azt, hogy majd meglátom, hanem mondj határozott nemet.