Hogyan kell ápolni a bőrt ősszel? Útmutatónk

arckrémek

A nyár eléggé próbára teszi az arcbőrt. A folyamatos vízhiány és a túlzott fényhatás mind olyan tényezők, amik végül dehidratációhoz, száraz, pergamen tapintású bőrhöz vezethetnek. Természetesen megfelelő, speciálisan a nyári kihívások kezelésére tervezett kozmetikumok alkalmazásával nagyszerűen rendben tartható a bőr. Ugyanakkor még így sem kerülhető el az elfáradás. Szóval az őszt célszerű méregtelenítéssel és újraindítással kezdeni a bőr, és ezzel együtt az immunrendszer egészségéért. Ugyanis bár még nem tudják elegen, de a bőr az immunrendszer külső védelmi vonala.

Kezdődhet az őszi felfrissülés?

Igen! Az arcbőr még akkor is megérdemli az őszi kényeztetést, ha a fényvédő faktorral rendelkező krémek jól teljesítettek a nyári szezonban. A kimerültség, a szarkalábak feltűnése, a bőrszárazság mind-mind arra utaló tünetek, hogy itt az idő egy kis regenerációra. A kíméletes tisztítás után következhet a célzott ápolás. Mondjuk az alábbi termékfajták hathatós közbenjárásával.

Az arctonikok nagymértékben hozzájárulhatnak a bőr természetes pH-értékének visszaállításához. Az enyhén savas pH az egészséges működés alapjának is tekinthető. Vízrendszerének köszönhetően a legtöbb termék számtalan hatóanyagot is tartalmaz, például különböző vitaminok, kivonatok. A flavonoidok és mikroelemek együttesen gondoskodnak a bőr megnyugtatásáról. Sőt! A kategóriában található, vitaminokban gazdag alternatívák konkrétan javíthatják a bőr aktuális állapotát. De minden egyes típus esetén elkönyvelhető a frissítő, élénkítő hatás. Vagyis összegezve lehet tonik alkalmazása nélkül élni, viszont alapvetően nem érdemes, mert a használata megannyi előnyt tartogat.

A magas savtartalmú variációk nem hagyományos tonikok, hanem tulajdonképpen bőrradírok, ezért abszolút nem megfelelőek a mindennapos arcápolásra, és esténként sem célszerű élni velük. A tonik az első a sorban, már ami a napi kozmetikumok alkalmazását illeti, ezután jöhetnek az esszenciák, szérumok, végül pedig az arckrémek. A felhasználási sorrend kialakulásának elve egyébként roppantul egyszerű, ugyanis a sorrendet a termékek víztartalma határozza meg.

A bőrápolás belsőleg is támogatható?

Igen, erről az apróságnak tűnő részletről nem érdemes megfeledkezni, mert egy cseppet sem csekély a jelentősége. Ahhoz, hogy a fent is említett kozmetikumok a legnagyobb hatásfokot érjék el, elengedhetetlen a szervezet folyadékháztartásának optimalizálása. Vagyis a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék beviteléről nap, mint nap ildomos gondoskodni. Valószínűleg nem árulunk el túl nagy titkot azzal, hogy erre a legjobb forrás a tiszta víz. Átlagban napi 2-3 liter belőle már elegendő az ideális állapot eléréséhez és fenntartásához. Ezen kívül a kiegyensúlyozott, vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag táplálkozás is sokat nyomhat a latba.

Jöhet még egy tipp így a végére?

Az arctisztítás kulcsfontosságú nap, mint nap. A szmogos levegő, ami a fűtési szezonban még több égésterméket tartalmaz, komoly kihívást jelent, ugyanis a nem kívánatos alkotóelemek az arcbőrön is landolhatnak. A pórusok ezek után nem csoda, hogy eltömődhetnek, lévén ha a természetesen termelődő faggyú és a szmog összetevői összekeverednek, akkor készen is van az áthatolhatatlan „szigetelés”. Ekkor a bőr lélegzése szinte a nullával egyenlő, miközben felgyorsulhat az öregedés, megjelenhetnek a szarkalábak és a felhalmozódó szabadgyököknek „hála” még a sejtszerkezetek roncsolódása is jóformán borítékolható. Érdemes kétszeres lemosást alkalmazni egy olajos és egy vízbázisú termék bevetésével a maradéktalan végeredmény érdekében.