Hogyan készíts petúnia tornyot? A tavasz legjobb ötlete!

A tavaszi virágokat számtalan módon elültethetjük, de a virágtorony különleges hangulatot varázsol az udvaron. Néhány egyszerű lépést követve elkészíthetjük a saját virágtornyunkat, amely a teraszunk, udvarunk, erkélyünk legszebb dísze lehet.

A gyönyörű élénk színek kellemes hangulatot varázsolnak az otthonunk körül. A színek tetszés szerint kiválaszthatóak, minden virágtorony egyedi.

1. Lépés

Válasszunk egy cserepet, amely kisebb annál, mint amibe beleállítjuk majd a dróthálót. Így könnyen kerekíthetjük a dróthálót, a cserép segít a forma kialakításában. Szükségünk lesz egy magas dróthálóra, amivel körbetekerjük. Használjunk kesztyűt a munkához, hogy ne sérüljön meg a kezünk. A dróthálót tekerjük körbe, hogy átölelje a cserepet és rögzítsük kábelkötegelővel, vagy bármi mással.

2. Lépés

Miután körbetekertük a cserepet a dróthálóval, rögzítsük alaposan, több helyen, hogy stabil legyen. Ha erre nem figyelünk eléggé, nem tudja majd megtartani a virágokat. Figyeljünk arra is, hogy a magasság megfelelő legyen, ha túl magasnak tűnik, le is vághatunk egy keveset belőle.

3. Lépés

A dróthálót ki kell bélelnünk valamilyen anyaggal, erre a legjobb valamilyen erős műanyag. Tekerjük körbe először kívülről, hogy lássuk mekkora anyagdarabra van szükségünk, majd vágjuk méretre. Egy kicsivel nagyobb anyagot vágjunk, mint ami szükséges, hogy majd megtartsa a földet és stabilan álljon. Béleljük ki a dróthálót az anyaggal, majd több helyen rögzítsük. Hajtsunk rá egy nagyobb gallért és azt is rögzítsük.

4. Lépés

Az anyag rögzítése az egyik legfontosabb feladat, ezért erre figyeljünk. Akár kisebb lyukakat is vághatunk az anyagon, majd a kábelkötegelőt áthúzva rajta, rögzíthetjük a dróthálóhoz.

5. Lépés

A torony egyharmad részét töltsük meg virágfölddel, majd locsoljuk meg, hogy a talaj tömör legyen. Újra töltsünk rá földet és ismét locsoljuk meg, hogy a talaj tömörüljön.

6. Lépés

A torony és a cserép közötti részt is töltsük ki földdel.

7. Lépés

A torony több részén vágjunk egy kereszt alakot és oda ültessük el a palántákat. Gondosan nyomjuk bele a palántát a földbe.

8. Lépés

A torony tetejét is ültessük be virágokkal. Egymás mellé rakjunk több palántát, hogy gyönyörű bokros legyen.